Nätverksträff

MFF nätverksfest igår. En trött Linda idag. Var hemma mycket mycket sent, vilket innebar lite lite sömn. Men det var klart värt det. Det var mycket folk och härlig stämning. Hamnade bredvid Jiloan och även Dejan satt vid vårt bord, skönt när spelarna är med för då är där lite fler yngre människor att snacka med. Annars är det mest företagssnubbar, vilket också kan vara trevligt såklart!

När 1910 slog igen dörrarna begav vi oss till centiliter och gram. När vi kom stod det ingen i garderoben så att jag klev in och hände in alla våra jackor och delade ut brickor till oss. När jag var klar kom två killar som inte tillhörde vårt gäng och ville hänga in sina jackor. Ja varför inte tänkte jag när jag ändå stod där. Killarna kollade då på skylten och sa ja då kostar det 20 kronor då? Ja, svarade jag, fast idag är jag extra billig så ni får det för en 10a. Så jag tjänade 20 kronor på att jobba i garderoben igår... Vilken förtjänst. Kanske ska satsa på det som lite extra jobb (som om jag behöver mer...) Men situationen var lite komisk.

Vi ökade vår tidningsförsäljning med 12% igår i Malmö, tack vare MFF bilagan. Riktigt bra. Fick mycket beröm från nätverkarna med.

Nu är jag så trött att jag inte orkar skriva mer... Powernap? nej det går inte på jobbtid, fy skäms!

Förresten, är lite sådär löjligt idolförälskad i Hellner... Vilken kille! Får rysningar när han åker skidor och smälter av hans leende. Synd OS snart är över!

Världens finaste förening 100år

Idag fyller Sveriges finaste förening 100 år. Kvällsposten ger dagen till ära ut en bilaga, med fina artiklar, 100 år med Malmö FF. En bilaga att spara och vårda ömt. Vi ska idag ner till Malmö IP där MFF möter Elfsborg och dela ut bilagan till alla supportrar och ikväll blir det nätverksmiddag i restaurang 1910. En riktig MFF-dag. Jag gillar nätverksmiddagarna med MFF, okej det är mest män där, vilket alla tjejer skulle gilla såklart =) men jag tycke också det är en goo stämning. En riktig himmelsblå stämning. 

Se hela bilden







Förresten, det gick super bra hos tandläkaren. Tog 5 minuter och Kent berömde mina tänder. Jag är alltid så nervös innan så när jag väl får höra att allt är som det ska blir jag så glad. Jag vill lixom fira på något sätt, jag ville hoppa upp ur tandläkarestolen och krama om Kent, hoppa runt i en ring med honom. Jag tror dock att Kent hade blivit ganska konfunderad då. Istället önskade jag dom en trevlig vecka och studsade ut ur rummet. Rinde sedan mamma för att fira med henne och blev inbjuden på middag. Det är kul att gå till tandläkaren =) 

Se hela bilden







Vi har en rolig diskussion på jobbet. Chefen sa att kvinnor åldras snabbt och blir fula. Då drog jag en egen slutsats, män mognar mycket senare än kvinnor, men när de väl mognar då går det snabbt som sjuttsingen och lika snabbt är de övermogna igen. Ungefär som bananer, vår chef är en brunbanan. Min kvinnliga kollega tyckte det var en bra slutsats och nu blev det tyst på den diskussionen.  



Vilka fina bilder ni kan skåda till detta inlägg. Känner mig nästan lite kreativ.

Förresten på tal om tandläkare. Hade intervju igår med en kille som söker till vår eventpool. Jag småpratade lite med honom efter intervjun och vi kom in på tandläkare, eftersom jag varit där dagen innan. Jag sa då att jag fattar inte hur man vill bli tandläkare, alla är ju livrädda innan de ska dit och de flesta gillar inte alls att gå till tandläkaren. Då svarade killen lite försiktigt, hmm ja jag ska ju plugga vidare till tandläkare sen... Ka ding!


Skräck...

Jag ska till tandläkaren idag... Bara några timmar kvar. Jag HATAR att gå till tandläkaren. På jobbet mobbar de mig. De menar att jag faktiskt inte har något att vara rädd för eftersom jag aldrig haft några problem med tänderna. Vilket iof är sant, men jag tycker att det är desto mer försvarbart att vara rädd bara därför. Eftersom jag inte har borrat eller så vet jag ju inte hur det är och då är det klart man är rädd för det. Sedan gillar jag inte själva grejen att någon håller på och pillar i min mun, den är lixom min och ingen annans...

Usch... Nu vill jag ha det överstökat!

Hjälp!


Snöööökaos!

Helgen blev inte riktigt som jag tänkt mig, men det blev ändå en bra helg. Var ledig i fredags och det blev en riktigt mysig dag. Spenderade någon timme hos mamma och gjorde chokladbollar, hur gott var inte det? Var jätte längesen jag bakade chokladbollar men blev bara så sugen på det, kändes som man var liten flicka igen. Blev en tur till gymmet. Kvällen spenderades med 2/3 av bröderna Nilsson, heta räkor och OS. 

Lördagen blev inte alls som jag tänkt att den skulle bli. Började bra med fika på stan och en lång promenad i det faktiskt mysiga vädret (sol och plusgrader). Tvingade också med mig Daniel till inreda. Älskar att gå och drömma om alla fina möbler jag gärna velat ha, för drömma är det man får göra, vad sägs om ett soffbord för 16.000? Dock är det inte så kul att gå omkring och drömma själv, därför fick Mr Daniel så snällt följa med. På kvällen var det fest hos Maria och Robban. Jag duschade, sminkade mig, firrade håret och var faktiskt riktigt nöjd! Tog taxi till stationen, och där var KAOS. Inget tåg gick i tid och en del tåg var inställda. Fick rådfråga en konduktör som rådde oss att inte åka... trist värre... Kändes konstigt att vända hemåt.


Bild: Daniel tröttnade på att titta på möbler...


Bild: Fullt festklar!

Gick istället inom mamma där det var fullt kalas för Emil som fyllde 12. Stora killen. Han fick en tröja från oss, riktigt cool tröja, lite skejtarstuk på den. Fick se bästa OS loppet hittills, blir nästan tårögd när man tänker på det. Vilken lagmoral och vilken kämparinsats. Det är så fint när de kan åka för varandra utan att det är förbestämd taktik som cyklarna gör. Detta var något som dök upp under loppet och de avgjorde själva att åka för Johan. Fint. Jag är riktigt imponerad av alla 3 hur de genomför loppet. Det var helt enkelt ljuvligt att se!


Bild: Födelsedagsbarnet spelar sitt nya spel


Bild: Såhär arg blev jag när vi tvingads gå hem istället för på fest...


Bild: Men ett glas rödvin hos mamma satt fint istället...

Söndagen spenderade jag nästan hos mamma hela dagen. Först brunch, stack i väg en runda till gymmet, och sedan middag hos mamma igen, god mat som alltid! Hann också med att skotta däremellan, skulle skotta tak. Hjälp vad mycket snö, det tog aldrig slut, sedan var jag slut. I hela kroppen... puuh!.

Funderade ett tag på att ta ledigt idag, men får bli på fredag istället och förhoppningsvis lite skidor i Vallåsen!

Jag har syndat!

I morse var jag grymt duktig. Jag gick upp lite tidigare än jag behövde och unnade mig en riktigt nyttig frukost som jag åt i lugn och ro. Dock måste jag erkänna att jag numera kör lite dubbelmoral. Jag har alltid sagt att man bör stötta det lokala och köpa Skånemejeriers produkter och det har ju varit lätt att hålla det då det inte funnits något annat att välja på hemma i affären i Hässleholm. Men, nu i Malmölägenheten handlar jag på hemköp och här har de Arla... Jag gick som vanligt till mejerihyllan och skulle ha lite fil, så såg jag att de precis bredvid Skånemejerier hade Arla, tjaa det kan ju inte skada att bara titta på produkterna. Åhh vad många goda NYA smaker de hade, utan att egentligen veta hur ,hade min hand slunkit in bland filen och yoghurten och tagit en Arla Honungsyoghurt... Jaja, en gång kan man väl synda. En gång är ju ingen gång.

Åt yoghurten i morse och den var så fantastiskt god. Inte alls så sötsliskig som alla dessa konstiga smaker som finns. Finns en stor risk att jag kommer synda fler gånger. Ja kanske tom varje gång jag är i Malmö. Men om jag nu fortsätter köpa Skånemejerier i Hässleholm och Arla här i Malmö är det väl en ganska bra deal?!

















Idag har det varit en riktigt dålig dag på jobbet. Sådana där dagar som bara måste finnas ibland. Därför fick jag unna mig en goood kitkat, vilket nu gör att jag måste springa dubbelt ikväll. Fast åt ju sallad till lunch så det kan väl jämna ut sig rätt fint.



Fick en jätte fin bild på lillebror idag. Han har rakat av sig skägget =). Så söt så söt, eller snygg kanske man ska kalla det istället. Fast det känns ju dumt om sin bror haha.

Nepp, nu jobba gärnet innan jag tar HELG!

Så att saj!

Jag är fruktansvärt trött på människor som hela tiden måste framhäva sig själva. När någon annan svarar på en fråga upprepar människan svaret för att visa att den minsann också kunde svara, människor som tror de vet allting och som hela tiden måste bevisa hur populära och bra de faktiskt är. Har man gjort något eller varit någonstans, ja då kan du ge dig på att den människan också varit där och gjort det, eller ännu bättre - gjort något mycket mer intressant.

Så, nu har jag skrivit av mig om dagens irritationsmoment. Nu är det dags att bli positiva =). Det mest positiva är att JAG ÄR LEDIG PÅ FREDAG!

Jajamensan... dessutom har jag inga planer så dagen ska tas som den kommer. Fast några små planer ska jag nog ha annars slutar det med att jag slappar bort hela dagen och det ska jag icke!

I lördags jobbade vi på Malmö Arena, på slaget i Malmö. Kvällsposten har ju gått med i Handbolls VM 2011 som nationell partner, grymt tycker jag. Ni kommer garanterat träffa oss i famzone där vi laddar för matcherna. Här kommer en bild på Mimmi och Amelie i eventpoolen, så söta de är. Vi delade ut löpsedlar, så gick en kille förbi och tittade lite konstigt, så jag frågade honom om han ville ha en löpsedel, han stannade upp och svarade näää, men jag vill ha (så pekade han på Amelie)... nää svarade jag, hon är inte till salu. Då visade det sig att han menade matchtröjan Amelie hade på sig, det var nämligen hans tröja. Haha.


Bild: Mimmi och Amelie delar ut löp till publiken

Nu är allt färdigbyggt i lägenheten. Fast där är fortfarande väldigt kalt, måste fixa lite blommor och ljus och annat kul att pynta med. Vet bara inte när jag ska hinna til Ikea och fixa. För jag vill faktiskt till Ikea, tycker de har en hel del coola saker och till ett vettigt pris.


Bild: Grymt fokuserad jag är. Klarade faktiskt att bygga en del av möblerna helt själv. Fast sedan var pappa snäll och kom och hjälpte mig, det gick lite snabbare när han tog över - handyman!

Igår bestämde jag mig för att leta upp ett gym som skulle ligga vid Lorensborg, tittade på kartan så jag visste precis vart jag skulle gå (eftersom jag inte har det bästa lokalsinnet), jag hittade till rätt gatuadress men där låg inget gym. Bara massor av hyreslägenheter. Någon som vet var 24:a finns på Lorensborg? Ja i vilket fall som helst, plötsligt när jag irrade omkring där ute på Lorensborg kom jag till Swedbank Stadion! Så även fast jag inte hittade det jag letade efter förde promenaden något gott med sig. Nu vet jag hur man hittar till Malmös viktigaste byggnad hemifrån mig!


Bild: Jag, Maria och Martin i poolen i Saigon

Det är inte klokt vad jag längtar tillbaka till Vietnam. Hade man vetat att det skulle bli sådant här riktigt skitväder skulle man planerat in att stanna en månad minst. Jag orkar helt seriöst inte med mer snö och kyla. Ska lägga upp en riktig Vietnamn special senare, så att jag kan drömma mig bort till varmare ställen.

Ciao!


Tom på energi

Vi hade ingen jobbig träning igår, men jag hade absolut ingen energi. Huvudet ville, men kroppen svarade inte, speciellt inte benen. Inte kul när det är så. Det kan bero på två saker, antingen håller jag på att bli sjuk eller så är jag väldigt nertränad just nu. Vore inte så konstigt om det skulle vara så att jag är väldigt nertränad för tillfället, har kört något pass i stort sett varje dag och vissa dagar två pass. Men jag tycker ändå inte jag har kört så tufft att kroppen skulle reagera redan nu. Vaknade dessutom med huvudvärk idag. Kanske är någon förkylning på G i kroppen. Har en ganska tråkig vecka på jobbet, händer ingenting speciellt alls. Lite möte och mycket planering. Blir dock att sova i Malmö tis-tors vilket är rikigt skönt. Jag orkar inte med tågen längre. Äckliga säten och äckliga människor... Nu ska jag ta en kopp kaffe med Tommy aka Allesio... Over and out!

Rutten äggmök!

Sitter på tåget från Malmö back till Hålan. Har hamnat bredvid en kille med en förfärlig andedräkt... Det värsta är att han andas mot mitt håll hela tiden. Tänkte först att jag kanske skulle säga till honom. Jag ska ju inte behöva lida pga han har problem med svavel i munnen. Men tog mitt förstånd till fånga och tänkte att det är ju faktiskt inte min ensak (fast jag betalt mycket pengar för mitt pendelkort). Så nu sitter jag istället och lutar mig ut i gången. Vilket istället resulterar i att alla som går förbi dänger handväskan i mitt huvud. Men jag offrar hellre en hjärncell eller två för att slippa klökas av förpestad luft! Åh. Nu ska svavelmannen faktiskt gå av. Najs! Väntar med spänning på vem jag nu får till granne. En ung kille. Sniff sniff. Nepp inget svavelgasos här inte. Snarare en svag doft av... Godis! Åhhh nu blev jag sugen på godis. Colaflaskor luktar det. Suck. Jag får inte äta godis förrän på fredag ju.

Magi

Tränade dubbla pass igår, först fotboll med idiotspel och core, sedan stack jag direkt till gymmet, lite styrka och lite kondis. Välbehövligt. Åt bästa förrätten fikon med getost i ugnen, sååå gott. Somnade sedan gott i soffan, var helt slut i kroppen. Helgen har väl varit OK i övrigt. Jobbade hela lördagen, helgen blir lite konstig då. För kort på något sätt. Även om det var kul att jobba (eftersom jag har världens bästa eventpool, craaazy) så behöver man ha två dagar ledigt i veckan... Fick ett ryck igår och rensade ut en hel kasse kläder från garderoben. Lämnade allt till mamma sen, kul att hon blev glad. Det var fina kläder, bara det att man tröttnar så snabbt själv. Det är alltid roligast med nya kläder. Tisdag-torsdag blir det att sova i Malmö denna vecka. Så skönt att slippa ta tåget. Det är bra dagar att sova i Malmö med, för när det sedan blir torsdag har ju nästan hela veckan gått och det är helg igen. Magi! Nepps, ska handla mellanmål, juice och nötter - det måste ju vara nyttigt!

Oprah med knäckebröd

Var en riktigt najs fredag. Jag, Daniel och Per käkade på Mrs Saigon. Det är Kvällsposten nya favorit lunch hak men ingen har testat det på kvällen. Det var helt fantastiskt gott. Ja ännu bättre på kvällen! Kom hem rätt sent och byggde ihop min tv-bänk. Vaknade rätt tidigt i morse, pappa kommer snart hit och hjälper till med elen och jag tänkte bygga klart bokhyllan o köksbordet. Sedan är det bara det roligaste kvar... Dekorera! Ljus, blommor, tavlor och annat fint! Nepp ska käka upp mina knäckebröd och så igång med hammaren igen!

FREEEEEDAG

Freeeeedag, tudelooo tudeloo wooho!

Underbart, veckan närmar sig sitt slut. Ikväll blir det till att sova i Malmö. Ska bygga ihop mina fina inköp från IKEA och göra riktigt mysigt och hemtrevlig i lägenheten. I morgon kommer pappa och hjälper till med allt jag inte klarar av, typ el och sådant. Pappa ville först ta det genom telefon, men insåg snabbt att det var kört. El och kopplingar är INTE min grej.

Ska jobba i morgon med. Det är slaget i Malmö, Ystad möter H43 och HK Malmö möter Lugi, båda matcherna ska gå i Malmö Arena för att testa arenan inför VM 2011. Vi ska dela ut löpsedlar till de olika supportrarna med respektive lags logga. Så ska vi klart se matcherna med. Åsa på sporten tyckte jag skulle komma upp på pressläktaren och hålla henne sällskap då hon fyller år i morgon.

De har redan sålt drygt 8000 biljetter så jag hoppas ordentligt tryck. Handboll är kul på det sättet, är en publikvänlig sport som man så fint säger.

Nu ska jag träna så jag blir värd lite godis ikväll =)

Ha en najs helg! (speciellt du mamma)

En bra dag!

Idag är en bra dag!

Var riktigt duktig i morse, gick upp kvart i 5 (!) och stack till gymmet, 20 minuter styrka och 30 minuter på löpbandet, sedan kände man sig pigg och fräsch!

Snart kommer Herr Nilsson hit. Ska köra mig till IKEA och köpa saker till lägenheten så att jag äntligen kan flytta in. I natt blir det premiärsovning i lägenheten och jag kan sova minst 1 timme längre i morgon! Inte liiiite gött.

Tudeluuuu

Skärmshoppa

Hittade en riktigt najs outfit från favoritmärket G-Star.
Vill ha, vill ha!



Snart dags för klippning. ÅNGEST!


Over and out

Dags att dra hem.

Vart en sömnig måndag. Imorgon är det precis som sig bör, tisdag. Jag har ångest-tisdag. Ska klippa mig på kvällen och vet verkligen inte hur. Orkar jag fortsätta spara ut det, eller ska jag klippa en riktigt kort frisyr. Pallar inte med mittemellan. Antingen eller...

Långt?
Kort?

Suck.

Rumpan fram!

Måste berätta en söt historia som mamma berättade för mig.

En av mammas kollegor, förskollelärare, har ganska stora bröst. Hon lutade sig fram för att hjälpa ett barn, brösten hängde då fram och trycktes ihop (som det gör) varav barnet förskräckt utbrister
- fröken fröken, du har rumpan på framsidan!

jag tycker det är en så otroligt söt historia


Isvaks dopp!

Måndag igen. Det var ju roligt. Fick en riktigt dålig start på morgonen. Stressade till stationen för att se att mitt tåg var 50 minuter sent... Vad är det för fel på Skånetrafiken? Dock skulle det gå ett tåg 7.42 också. Men det innebar att alla som tänkt åka det första tåget skulle trycka ihop sig på detta andra tåg. När alla trängt sig på, ropar konduktören ut i högtalarna. Ni behöver inte trängas för vi kommer koppla på ett tågset till. Ahhmen säg det innan alla tränger sig på då... 7.50 lämnade vi stationen. SUR!

Helgen var superskön. Kidnappade mamma i fredags (hon trodde hon skulle jobba) och körde till Halmstad för att plocka upp mormor och så vidare till varberg högskola där vi hämtade moster och käkade lunch. Vi checkade sedan in på Varberg kurhotell. Vi kastade direkt på oss gympakläderna för ett pass muskelträning, följt av spinning. Vi kände oss sedan redo för helgens utmaning. Dop i ISVAK! Häftigt! Fick först peta undan is med fötterna. det var en skön känsla när man sedan kom upp, vi frös ingenting, fast vi bara gick i morgonrock. Vi gav oss sedan in på en bastu- och badrunda, vi testade 3 olika bastu och flertalet olika pooler, bubbelpool utomhus, kallpool, sötvattenpool, jazzuci... Riktigt rena och välmående efter en sådan dag!Middagen på kvällen ska vi inte prata om... vattnas i munnen när jag tänker på det! Rödbetor med chevre, fisk, ostbricka och mintchokladkaka... Åhhhh! (Hmm undra om vi har någon frukt här på kontoret, blev riktigt hungrig nu).

Kan säga att jag somnade riktigt skönt! Nästa dag vart det fin frukostbuffé, algeryoghurt och algerjuice satt fint! Fick sedan en ansiktsbehandling, massage och ansiktsmask. Tog sedan ett pass i gymmet innan det var dags för yoga. Kan väl säga att yoga inte riktigt är min grej, had svårt att hålla mig för skratt när vi gjorde solens hälsning. Nepp, vill ha mer fart och fläkt. Lunchbuffe och sedan hemfärd. Eller hem och hem, vi åkte till Halmstad där resten av släkten mötte upp oss och åt en riktigt fin middag.

En riktigt mysig helg med andra ord. Hoppas mamma kände sig ordentligt firad!

Nu blev jag riktigt hungrig. Kanske ska unna mig kaffe och croissant på nesta, det vore något!


Bild: mamma, mormor och moster redo för bad- och basturunda


Bild: Ett glas champagne för att fira 50-åringen!


Bild: Jag och min idol Morfar

Tur med lotten!

Sitter och tittar på EM lottningen med Daniel. Så vad säger vi då om Sveriges grupp.

Ungern: Sverige bör ta minst 4 poäng mot Ungern
San Marino: Här måste Sverige ta 6 poäng
Moldavien: Samma som mot San Marino, bör vara givna poäng
Holland: Alltid kul att möta Holland då de spelar en offensiv fotboll, spelar vi bra försvarspel kan Sverige skrälla här.
Finland: Lillebror mot storebror, derby, allt kan hända i sådana här matcher men Sverige ska vara det bättre laget och bör ta 6poäng

En helt okej grupp. Glad vi inte hamnade i grupp A eller D som ser rusigt bra ut. Spanien fick lättast lottning.

Spännande, spännande... Nu är jag ruskigt sugen på fotboll. Lite allvenska nu tack.

Ps: Nu är vi på gång, Liverpool!

Karaoke

Yeah! Idag är det fest på jobbet. Ska fira lite 40-åringar och lite pensionärer. Karaoke är det utlovat. Tror dock inte jag ger mej på det. Ska bli spännande att se vilka som vågar ge sig på en sång. Det roligaste är att Tommy kommer hit och roddar karaoken, det är hans grej!

Just karaoke och Tommy har en relation. Vi hade lite jobbefest i Danmark och Tommy gick upp och sjöng "my heart will go on", med en inlevelse jag inte sett förr och med extremt mycket vailande. Det var en nöjd och stolt Tommy som gick av scenen och trodde han hade gjort värsta idoluppträdet. Detta trodde Tommy tills dagen efter då jag visade filmen. "Sjöng jag verkligen så illa" Jaa, Tommy så illa var det. Men alla blir vi bättre!



Det blir dock en lugn kväll för min del. Ska upp och köra bil i morgon bitti och där vågar man inte riskera något. Bara snön försvinner, inte kul att köra bil i detta väder.

Nu ska jag ta lunch. Ut till O´learys på Swedbank stadion blir det.

Förresten jag syndade med en bit choklad. Suck, kunde inte hålla mig. Jag var så sugen. Men ibland måste man unna sig lite gott, annars är det svårt att hålla sitt löfte!

Lågstadiet me like!

Lågstadiet var fan en häftig tid.


Då:
Man har en fast "gå-och-lägga-sig" tid, som man följer utan att ha en tanke på att ifrågasätta. Oftast somnar man före tiden, eftersom man är rätt trött.

Nu: Man är uppe på tok för länge, fast man egentligen är trött, jag ska bara... jag ska bara... och så var det de dära TV-programmet

Då: Man vaknar utsövd och pigg. Kläder har mamma lagt fram dagen innan och man bryr sig egentligen inte så mycket om vad man tar på sig, så länge kläderna är sköna och praktiska att leka i. Mussepiggtröja och tights är en hit! Man behöver inte tänka på smink och håret sätts snabbt upp i en tofs på sniskan. Frukost har mamma dukat fram och har man tur är mackorna redan bredda. Det är kul att cykla till skolan, tänk man får äntligen cykla utan mamma och pappa och istället träffar man kompisarna direkt på morgonen.

Nu: Man vaknar halvt död och efter ett antal snoozningar (i förhoppning om att något ska hända, typ, du kommer på att det faktiskt är helg, chefen ringer och säger att jobbet tyvärr har stängt idag pga epedemi... osv) tvingar du dig upp. Kläderna, du faktiskt var duktig och la fram dagen innan, känner du inte alls för längre och efter att ha provat flertalet olika outfits (vilket har gjort att din garderob numera ligger på soffan) panikbestämmer du dig för något. Sminket tar sin vanliga tid och håret lyder såklart inte (finns det bra hårdagar?), platta, locka, nee får bli en tråkig tofs igen. Åh redan sen, får bli en snabb frukost, en tallrik fil och en tråkig macka är det du hinner med. Lite glad att det faktiskt fanns något i kylen. Fortfarande inte helt nöjd med kläder/hår, men finns inte tid till något annat. Svinkallt ute, hade egentligen velat ha termobrallor, tjock jacka, mössa och hela vinterutstyrseln, men det går inte. Vem fan använder termobrallor? Mössa vore skönt, men det förstör ju den frisyr jag nu väl fått till. Får frysa istället. Cykla in till stan, samma tråkiga väg varenda dag, och så den jobbiga uppförsbacken... SUCK. Springer sista biten till tåget, som såklart är försenat... Ytterligare försening.... Inställt... Vänta en timme!

Då: Skolan är jätte kul. Fröken är snäll och man har massa raster där man får leka med kompisarna ute i friska luften och springa av sig alla energi. Favoritlekarna är "tjejerna tar killarna", killarna blir fria antingen genom en puss eller kan de välja att bli stuckna med barr, fotboll och King. Det är kul att lära sig saker och mycket av de vi lär oss leker vi fram. Man skickar fram en kompis för att fråga chans på en kille, nästa dag är man kär i en ny kille och skickar då fram sin kompis igen för att göra slut med den gamla killen och samtidigt fråga chans på den nya. Du slutar skolan senast klockan 14.00.

Nu: Du tycker jobbet är roligt. Men. Medelåldern bland kollegorna ligger på 45 år och du känner oftast att diskussionerna inte är riktigt på din nivå. Du saknar att bara få prata "ungdomssaker" utan att verka omogen. Du sitter framför en dator hela dagarna och allt för sällan orkar du dig ut en sväng för att få några andetag frisk luft. Du är ute mycket på events och nätverksträffar där du ofta är ensam tjej bland kostymsnubbar i övre medelåldern. Du jobbar 40 timmar i veckan. Minst.

Då: När du kommer hem från skolan har mamma mellanmålet klart. Du leker mycket i skogen, bygger kojor och leker i träsk. Du har många vänner både tjejer och killar och ni träffas nästan varje dag. Du tränar fotboll och tennis och tycker allt är jätte kul. På kvällen får du lagad, nyttig mat serverad. De TV-program du vill se börjar vid 19.00 och efter det är du redo för sängen. Favorit TV-programmet är Lilla huset på Prärien.

Nu: När du väl kommer hem (tåget har givetvis varit sent igen) får du stressa i väg till träningen utan att hinna äta något. Du tycker fotbollen är livet, men kan ibland uppleva det för stressigt att hinna med alla träningar i veckan, fast du inte heller vill missa någon. Du kommer hem sent efter träningen och lagar då något som går snabbt, fast du egentligen var sugen på något annat. Du hamnar i soffan vid 21.00 och fastnar där tills klockan blir allt för mycket. Städa, tvätta, diska och plocka undan garderoben som hamnat i soffan - ja det får du göra en annan dag. Programmet du fastnar för är Paradise Hotel.

Då: På helgen har du hur mycket fritid som helst. Du spelar någon fotbollsmatch och leker med kompisar. Du myser med familjen och får lördagsgodis som du längtat efter. Du går på disco där du dansar discodans till Ace of Base och Mr Vain. När det kommer tryckare dansar du på säkert avstånd från killen. Du köper godis och läsk i kiosken och blir hämtad vid 22.00 på kvällen. På söndagkväll längtar du lite efter skolan igen...

Nu: När helgen kommer är du helt slut efter veckan som gått. Du måste ta tag i hushållsysslorna som du struntat i under veckan. Du åker i väg på match, bortamatch, och stora delar av dagen går åt till denna. Du vill hinna träffa vänner och familj som du inte hunnit göra i veckan, men tiden räcker inte riktigt till åt alla. Du drar ut på lördagkvällen, kul att träffa vänner och få dansa loss. På söndagen är du helt slut, du skulle inte tagit det sista glaset och varför stack du på efterfesten, och vad hände egentligen? Du ringer och skvallrar med din kompis som hittade en kille att strula med. Nu ångrar hon sig. På söndagkväll önskar du att helgen hade en extra dag...

Då:


Nu:


Magmuskelvärk ÄR skönt

Har haft en riktigt skön helg. Första helgen på evigheter då jag inte haft något inplanerat och det var precis vad jag behövde. Snikade in mig på middag både fredag och lördag, så slapp laga mat själv. Helgen har bestått av träning, fika och film. Fick ett riktigt ryck igår, sorterade gamla papper och slängde säkert 4 säckar fulla. Tänk vad man samlar på sig, värst var matchrapporter från 2002, en hel pärm full. Nu ska jag vara duktig och lägga in papper direkt på sin rätta plats eller i papperskorgen (yeah right!)

Körde core på träningen igår. Riktigt gött när de smärtar i magmusklerna. Trodde jag skulle ha värsta träningsvärken i dag och blev nästan lite besviken när jag vaknade och inte kände någonting. 

Så, måndag igen. Fortfarande snö och mer ska tydligen komma. ORKAR inte med vintern längre. Fast om det nu ändå ska snöa kan det ju i alla fall vara plusgrader. Finns inget som är så obehagligt som gnisslande snö. Får rysningar nu bara jag tänker på det. Snö och så minusgrader så när man sedan går på det så gnisslar det så äckligt. Klarar knappt vara ute när det är så. 

vad har då veckan att bjuda på, på Kvällsposten?

Idag är vårt brudpar här. Vi har ju tävlat ut ett helt bröllop. Så söta och rara är vinnarna. Jag och Maggan stämde upp i en liten bröllopsfanfar utanför toaletterna. 

Hade möte med Siesta festivalen i morse, hoppas vi kan hitta något roligt samarbete där. 

På onsdag kommer jag försöka vara ledig. Pappa ska hjälpa mig att flytta. Är så glad att han vill hjälpa mig, för att köra släp i detta vädret hade tagit en evighet! 

Torsdag är det fest på jobbet. Vi ska fira några 40-åringar och några som pensionerat sig. Vi har hyrt kanal lokals gamla lokaler som är precis ovanför oss, så att även de som jobbar kan komma en stund. 

vad helgen bjuder på kan jag inte avslöja ännu. Men fira mamma ska vi göra på lördag med en riktigt fin middag. 

Som avslutning på detta mycket intressanta inlägg bjuder jag på en shysst Vietnam bild. LÄNGTAR JAG TILLBAKA ELLER!