Bästa botemedlet mot höstdepression!

Nu är det klart! Vi har bokat resa. Inte bara en resa utan två små resor blir det i höst/vinter. Härligt härligt. Jag hatar verkligen mörker och kyla. Det finns inget värre. Bästa sättet att komma ifrån skiten och klara sig igenom vinterhalvåret är att hitta på roliga saker. Denna hösten kommer jag nog överleva utan bekymmer!

Sååå

Den 7/11 - 10/11 bär det av till Liverpool. Äntligen ska jag få se dem spela live. Längtar längtar längtar! Matchen spelas mot Birmingham. Åker med Annlouise, Daniel och Joel och det kommer bli super bra! Att Joel är Liverpoolare går det inte att ta miste på, beviset sitter stort och rött på hans underarm.

 


I december går resväskan mot varmare breddgrader. Då packar jag bikinin och drar till Vietnam. 14 dagar blir jag borta. Först några dagar i Saigon och sedan vidare mot Phu Quoc. Härligt. Med sol och bad så känns januari genast lite lättare att ta sig igenom.




Eventuellt blir det ännu en resa, dock jobbresa, men ändå. Sanktan All Star ska på internationellt träningsläger, antingen till Italien, Spanien eller England. Jag håller tummarna för Spanien. Oavsett är det roligt att komma i väg. I så fall åker vi i November. Min novembermånad kommer springa i väg.


Derby MFF - HIF

Ikväll är det viktigt! Såååå viktigt.

En kollega sa, äsch vinner dem ikväll är det bara olycksfall i arbetet.

Förväntningarna är alltid så höga inför säsongen och därför känns varje förlust så oerhört hård. Hoppet är det sista som överger en men nu har det snart gått för långt. Jag orkar inte ha hopp längre. Jag behöver en vinst.

Jag skulle vilja vara IFK götborgare, jag gillar deras fotboll och jag gillar deras effektivitet. 4-0 mot ett elfsborg som ändå spelade bra. Men Göteborg är inte Malmö. Malmö är Malmö och ikväll lever jag på det sista lilla hopp som finns kvar.

Snälla snälla MFF, sätt era chansen ikväll, ge mig hoppet tillbaka.

Malmö FF


Kaninräddaren

Idag hoppade en väldigt konstig hare förbi utanför fönstret. Det var ingen hare utan en liten kanin. Stackars lilla kanin... fast den såg iof ganska lycklig ut. En hel gräsmatta att knapra i sig gräs. Dock finns det ju mycket farligheter ute i stora världen så jag gick ut för att rädda kaninen. Så mjuk och söt var den. Sedan kom en liten flicka gående, kanske 7 år, med morötter i handen. Hon blev så glad när jag gav henne kaninen. Vilken räddare i nöden man är.

Bilden är lånad från Tias och Josse. Deras söta döva kanin!


Mer damfotboll till herrfotbollen

Värst vad gnälliga spelarna i IFK´s herrlag blev när de igår fick reda på att deras lön skulle halveras året ut. Haaalllåååå???
Vi damspelare får aldrig något betalt. Varför ska man egentligen få det när man sysslar med något man älskar?


Näää mer damfotbollstänk inom herrfotbollen tack!

Malmös husgud helgens höjdpunkt



Tog ledigt i fredags. Bara kände för det, torsdagen slutade inte helbra heller så det var skönt att slippa ifrån jobbet. Tänkte egentligen bara slappa i fredags, ladda inför matchen på kvällen. Tittade efter en bok i mitt nattduksbord, insåg då hur stökigt det var, började sortera nattduksbordet, insåg då att jag borde flytta dvd filmerna för att få plats med mina böcker, flyttade dvd filmerna och insåg då hur dammig bokhyllan var, dammade bokhyllan och satte in filmerna, insåg då hur mycket kläder jag hade framme... och ja det ena ledde till det andra och det slutade med att jag storstädade hela lägenheten - DUKTIGT!



Match på kvällen. Finns få människor som jag tycker är så korkad som Osbys ena tränare. Han skriker på domaren, han skäller på allt och alla. Oavsett hur det går för Osby är dom alltid det bästa laget, skulle de förlora med 10-0 ja då är det domarens fel, eller hade dom otur. Sist vi mötte Osby vann vi med 3-1, då sa han till tidningen att vi hade 1 målchans på hela matchen och gjorde 3 mål... hmmm. Den ekvaktionen får inte jag ihop. Detta smittar av sig på publiken, föräldrarna på läktaren skriker och skäller och beter sig allmänt otrevligt.

Jag till Petra (min mittbackskollega) - Detta är den värsta publiken jag har hört, som de beter sig illa.
Petra - Jaa
Osbys två anfallare - Ja vi kan faktiskt hålla med.

Tänk att till och med spelarna själva tycker det. Kan ju inte vara roligt att spela fotboll då.

I alla fall matchen vann vi med 2-1, såååå gött. Jag tyckte inte själv jag gjorde en bra match, men tydligen gjorde jag det. Fick beröm av alla möjliga, deras knepiga tränare kom efteråt och sa till mig att om det inte varit för mig hade dom vunnit. Ha! Alltid kul att höra. Fick även plus i Norra Skåne. Sånt lyfter verkligen en, man blir extra peppad när man får kredit för vad man gör på planen! Nu när jag klagat på Osby måste jag berömma tjejerna, många unga lovande spelare. Ska bli spännande att se dom i framtiden... Om nu inte deras tränare förstör deras positiva spel till att bli gnälliga damspelare...



Lördagen blev en riktig toppen lördag.

- Klippning hos världens bästa frisör, Annlouise på Hårstudio 11
- Sminkparty med tjejerna hos mig, Mary Kay Åsa gjorde oss fina
- Förfest som ledde oss in till Malmö
- Timbuktu på stortorget

Var så sugen på att klippa av mig håret, klippa en riktigt kort frisyr (dock måste jag kunna sätta det i en liten tofs). Men nu har jag ju sparat hela sommaren och faktiskt fått längre hår, så det vore lite förargligt att klippa det nu. Får vänta till i höst.

Timbuktu överlevde alla förväntningar. Få artister är så bra live. Kvällspostens artikel om konserten sammanfattar hur jag tyckte på ett bra sätt... Synd bara att skånetrafiken inte kunnat lägga lite kraft och energi på att anpassa tåg till övriga skåne. Nu började konserten halv 12 och redan 10 i 1 var vi tvugna att ta sista tåget hem. Att sen tåget var sent som vanligt gjorde inte en mycket lyckligare.

http://www.kvp.se/KVP.se/1.1673179/kann-pepp



Söndagen blev lugn, sovmorgon, släktkalas och så premier league.

Vad sysslade Liverpool med... Ingen kulboll där inte. 10 minuter kvar av matchen, man ligger under med 2-1, inlägg från högerkanten. Två! liverpool spelare finns i boxen, hmm ja det speglade matchen ganska så väl. Ingen press och inget roligt spel. Nog om det, orkar inte tänka mer på förluster.



Nu jobb.

Snart kaffe på Nesta.







Jag vill ha...

  • En Iphone
  • Nya jeans - så jäkla svårt kan det inte vara att hitta några med låg midja, stuprör och ljusare i färgen...
  • En lägenhet i Malmö, gärna centralt
  • Varmt och soligt hela hösten
  • Nya unga praktikanter på Kvällan nu när vikarierna försvinner
  • Rutor på magen, gärna 6 stycken men jag kan nöja mig med 4
  • En ny matta i tv-rummet
  • En liten ängel som sitter på min axel och hindrar mig när jag försöker göra något dumt
  • En liten djävul på den andra axeln som ibland får mig att våga mycket mer
  • En date med Torres
  • ... och mycket mycket mera roliga saker.,.

Det är väl inte för mycket begärt? 
 
   


Ett paradis på jorden













Ett avgörande beslut!

Jag är stolt över mor min.

Hon har äntligen tagit det stora steget.

Efter 4 års tvekande.

Igår kväll kom avgörandet.

Det kan bero på att jag bjudit på god mat och hon kände sig stark och laddad.

Eller att dammet innanför displayen nu var så tjockt att det inte fanns något val.

Då sa hon de magiska orden.

"Okej då, jag slänger min gamla Nokia och tar din Ericsson"

Ni anar inte storheten i detta beslut.

Med mycket rädsla och nervositet togs simkortet ut, från en telefon som inte öppnats på 4 år ("jasså, kan man göra det"), och sattes i en betydligt nyare mobil. Lättare instruktioner - alarm, sms, ringsignal - gick igenom och sedan var mamma redo att åka hem, ensam med sin nya telefon.

Senare på kvällen fick jag mitt första SMS, puuh, oron att telefonen skulle vara för krånglig och att mamma skulle gå tillbaka till den gamla släppte genast. Kan hon sms, ja då klarar hon allt!

Min mamma är bäst!


Galet dålig uppdatering! Men här kommer sommaren...

Jaa, det är väl det minsta man kan kalla min uppdatering av denna mycket! läsvärda blogg. Sist jag skrev var sommaren på intåg och nu, ja nu har sommaren snart regnat bort. Men jag ska inte klaga, sommaren har varit kanon, och jag har fått min dos av sol i Grekland och i Barcelona.

Grekland och Parga som byn hette där vi bodde var helt underbar. Jag har rest mycket i Grekland, båtluffat två gånger och varit på Kreta några gånger. Grekland är verkligen ett av mina favoritländer, god mat, turkost vatten och snälla människor. Men, Parga tillhör verkligen en av de finaste platserna. Så, om ni tvekar på vart ni ska bege er, välj Parga! Parga är en liten by som ligger precis i nedkantan av bergen, perfekt då moln alltid drar sig över bergen, vilket innebar att det var soligt i Parga varje dag, men regnade i övriga Grekland. Parga har fortfarande kvar det genuinskt grekiska, och det känns inte som en turistort. Små gränder går upp och ner genom byn, jaa, ordentlig träningsverk i vader och rumpa. Till stranden var det 66 en meters trappsteg, bara att slänga sig i havet. Eller kunde man välja stranden mitt i byn, så kallade bya stranden. En tredje strand Lichnos var det enklast att nå med badbåt. Man kunde också gå genom en olivträdskog, jag gick 10 steg såg en orm och vände. Badbåt kändes som ett bra alternativ. Var ute på en annan badbåt, fick simma in och bada i en grotta. Kaptenen dök till botten och plockade upp en sjöborre som han sedan placerade på mitt huvud. Fin gest, inte läge att berätta om insektsfobi där. Dagarna gick för snabbt och jag hade gärna stannat några dagar till, om inte annat för solen (40 grader) och maten.

Sedan var det tio dagars jobb i Åhus, huvudsponsorer till Åhus Beachhandboll. Roligaste uppdraget hitills. Bodde i en stuga, fick flytta till en annan, glömde då det viktigaste cola zero och kexchoklad i kylen. Detta snodde städerskan, illa illa, receptionen försökte sedan undomma med att dag på dag påpeka att de glömt kolla med städerskorna.

Världens bästa grannar hade vi. Åhus beachhandbolls speakers, Björn, Pelle, Kik, John, Tobbe och Karlsa. Sicket rökargäng. Har fått upp synen för Hörby. Hörby kan vara det vackraste stället på jorden. Jag vet inte, har aldrig varit där, dock påpekar min söta kompis Mimmi att Hörby is the shit! Hörby ohhhhhh! Mimmi är en fin tjej, hon är grym på gitarr. Ni anar inte hur många låtar man får ihop på fyra ackord, det gäller ju bara att resten sjunger rätt.

Kvällarna bjöd på fotbollsmatch, KvP gängertgjorde upp där tjejerna utmande killarna. Den fysiska förmågan fick dock spela en avgörande roll i en match som om man bortsett från just denna faktor antaligen hade avgjorts till tjejernas favör. Den teknik som tjejerna uppvisade chockade killarna som förstod att skulle dom hämta poäng i denna kamp var det att ta i med musklen och glidtacklingar. Daniel fick efter hemkost besöka läkare för att reda ut ben, muskler och andra kroppsliga saker som inte längre satt på rätt plats.

Ett annat ögonblick som nog kommer gå till beachhandbollens historia var Tommys macarena dans runt hela centercourten.

Sedan var det dags för semester igen. Två veckor. Några dagar hemma innan det var av till barcelona. Förmiddagarna spenderades på stranden och på eftermiddagen plockades den kulturella sidan fram. Nä, jag vet, det inte mitt största intresse och hade jag fått välja hade största tiden tillbringats på stranden för att sedan i all hast uppleva det viktigaste kulturella monumenten på kvällstid. Höjdpunkten var Camp Nou och välkomnandet av Zlatan. 3 timmars väntan för 10 minuters kickande av Zlatan på plan. Sen spårade det ur, sådär bra koll av vakterna. De klarade första killen och andra och till och med tredje. Sen brast det.... Till sist befann sig majoriteten av de 60 000 på planen istället för läktaren och Zlatan fick plockas ut. Timmarna av väntan var värt de 10 minutrarna då de ändå måste ses som en historisk händelse ur ett svenskt perspektiv. Höjdpunkt nummer två var vår lilla segeltur. Hyrde segelbåt, en stor fin båt, 15meter, seglade längst Barcelonas kust. Badade i det mest strömmiga hav jag någonsin satt min fot i. Kaptenen fick släng ut en lina efter båten, märkte snabbt hur viktigt det var att hålla i denna, annars var man 20 meter bakom båten på bara några sekunder. Konstig känsla när man inte kan hålla nere benen utan de far upp på grund av strömmar. Hade fullt sjå att hålla bikinin på plats! 

Några dagar hemma. Mycket tid spenderades med att sova. Brukar aldrig kunna sova längre än halv 10, nu har det snarare varit efter halv 12 innan jag orkat upp. Mycket konstigt, det måste ju betyda att kroppen behöver sömn! 

Nu tillbaka på Kvällan kontoret. Har börjat veckan med att ta ledigt i morgon. Tyckte jag behövde det. Behöver kanske sova lite till, vem vet. Veckan har varit seg, alla andra har ju semester och jag har inte mycket att göra. Har hittat 16 lägenheter i Malmö som jag vill köpa. 

Nu ska jag i väg på event, dags för final i sommarchansen. 

Ciao!