Vietnam - Nytt favorit resemål

Kom på att jag har helt glömt att skriva om Vietnamresan. Thailand har varit mitt favvo resemål, men jag måste erkänna Vietnam slog allt! 30-40 grader och strålande sol varje dag, 28 grader i det turkosa vattnet, maten var helt jäkla underbar och billig som bara den 15-20 kronor för en huvudrätt, en öl fick du för en 4 kronor och helt färskpressad juice för en 10.a.

Vi började i Saigon. Helt galen stad, 8 miljoner invånare och 4 miljoner mopeder, som alla verkade köra samtidigt. Helt kaos i trafiken. En ganska smutsig stad och väldigt utspridd. Vi bodde dock lyxigt, femstjärnigt hotell med värsta servicen. Sedan att allt är helt ologiskt Vietnam det får man lixom vänta sig. Vi skulle checka ut klockan 12 på dagen, 11.40 åkte jag upp på taket för att hämta våra handdukar vi hade hängt på tork vid poolen, när jag sedan skulle ner igen fungerade inte mitt hisskort, så jag fick åka från 24.e våningen ner till receptionen (vilket var den enda våningen man kunde åka till utan hisskort)

Jag: Mitt hisskort fungerar inte
Receptionstjejen på sämsta engelskan: Nej men ni ska ju checka ut vid 12
Jag. Ja men klockan är ju kvart i 12.
Receptionstjejen: Jo men vi låser alla kort kvart i tolv
Jag, något irriterad: Men jag kan ju inte hämta min väska om jag inte kommer in på mitt rum
Receptionstjejen: Sorry!

Daaaah så till sist fick jag dem till att göra ett nytt kort till mig, som tog säkert 10 minuter. Helt ologiskt.

Såhär var det hela tiden.

Bäst i Saigon var:

Marknaderna där de hade jätte häftiga inredningssaker, synd man inte hade en större väska (hmm fast min vägde ju redan 30 kg, så större hade jag nog inte fått med), märkeskläder till oförskämt låga priser, både fejk och riktiga och annat häftigt.

Tunnlarna, det var hur häftigt som helst att få höra historian bakom tunnlarna, man blir riktigt imponerad. Vi fick sedan ner och krypa i tunnlarna, som hade gjorts större för att turister ska få plats speciellt tyskar, och då var de enda jätte trånga. Man fick krypa för att komma fram och det var omöjligt att vända. Här nere levde de i flera veckor i streck, fantastiskt. Jag trodde inte jag skulle klara krypa i gångarna pga klastrofobi, jag får ju panik bara av att sitta innerst på tåget, men efter mycket ångest tänkte jag att jag kunde ju inte missa det och skulle de andra ner kunde jag ju inte vara en sån mes och missa det. Jag ångrar inte mitt beslut, även om jag vart lite skakig efteråt.

Mekongbältet. det var riktigt kul att åka ut på floden, det är ju speciellt att se hur de lever och bor längs floden. Vilken skillnad på levnadsstandard det faktiskt är. Men naturen var väldigt fin, vi fick gå i land på en liten ö och blev bjuden på värsta fisken (skitful) med fjäll och allt på som stod på ett spjut på bordet. Sen kom en liten vietnamesisk tjej in och började göra vårrullar till oss på fisken.

Men Saigon, en gång och aldrig mer! Jätte kul att ha varit där och sett det, men jag hade inte valt det igen.

Något jag gärna återvänder till är Phu Quoc. Vilken fantastisk paradis ö. Får nog ladda upp lite bilder sen för det är svårt att beskriva med ord. Vad som är extra kul är att ha varit där innan det blir "nya Thailand". Nu var det inte anpassat till turister alls. Minimarket - nepp, vad är det? Grusvägar överallt, vietnamesiska menyer, icke-engelspråkig personal, allt väldigt ologiskt, men otroligt vackert och härlig atmosfär.

Längtar tillbaka!

Nepp snart dags att tänka på hemfärd. Helg, efterlängtad denna vecka! Nu snackas det om oväder i eftermiddag. Men hur FAN ska jag då komma hem. För Skånetrafiken är ju suveräna på att få tågen att gå. Bäst att kila så snabbt som möjligt.

FREDAGSMYS!

Ännu mer beroenden...

Nu blev jag helt fast i att tänka på olika beroenden jag har. Ja, alla är väl klart inte jätte starka, men jag måste lixom ändå ha det i alla fall någon gång i veckan! 

Jag är beroende av: 

Choklad, även om jag är ett godismonster har jag inga problem att undvika äta godis, så länge jag får min choklad. 

Svett, det hade kanske varit trevligare att skriva träning, men för att jag ska tycka att en träning har gett något och varit rolig måste jag bli helt slut, svettig och trött i hela kroppen. Du mår man riktigt jäkla bra efteråt. Ni skulle bara veta hur dampig jag blir när jag inte tränar en dag, kan typ inte sova på kvällen utan det rycker i musklerna.

Sol, helt seriöst, det här vädret tar knäcken på mig. Jag klarar inte kyla och mörker. jag är frusen nog som det är, och i detta vädret kvittar det hur mycket man har på sig man fryser ju ändå

Ljus, det enda positiva med hösten och vintern, jag kan tända alla mina miljoner värmeljus, mysfaktor på högnivå! 

Tugga, kanske ett konstigt beroende, men jag tuggar nästan alltid på något, vilket i sig har gjort mig beroende av tuggummi, då det är ganska slemmigt att tugga på pennor, naglarna eller andra mindre trevliga tuggobjekt. 

Nä jag måste sluta tänka på mina beroenden nu, blir ju nästan beroende av att tänka på beroenden. Nä, men nu får jag verkligen sluta...
 

Beroendeframkallande Iphone application!

Jag är helt fast i en ny application till min Iphone, Gowalla heter den. Den fungerar ungefär såhär: Du loggar in på Gowalla och kommer då till ditt pass (som du registrerat första gången). Nu ska du checka in vart i världen du befinner dig. Till exempel när jag kommer till kontoret trycker jag på check in, då kommer alla byggnader, affärer, kontor, café, gym och liknande som finns i närheten att komma upp på en lista (finns inte platsen du är på registrerad kan du göra det själv), du väljer din plats och trycker check in. Nu kan du se vilka som befinner sig på samma plats som du, vilka som varit där innan och du kan också plocka upp en sak som någon lämnat efter sig till din samling.

Jag är helt fast. Så alla ni som har en Iphone registrera Gowalla direkt, så kan jag ha koll på vart ni befinner er!