Lågstadiet me like!

Lågstadiet var fan en häftig tid.


Då:
Man har en fast "gå-och-lägga-sig" tid, som man följer utan att ha en tanke på att ifrågasätta. Oftast somnar man före tiden, eftersom man är rätt trött.

Nu: Man är uppe på tok för länge, fast man egentligen är trött, jag ska bara... jag ska bara... och så var det de dära TV-programmet

Då: Man vaknar utsövd och pigg. Kläder har mamma lagt fram dagen innan och man bryr sig egentligen inte så mycket om vad man tar på sig, så länge kläderna är sköna och praktiska att leka i. Mussepiggtröja och tights är en hit! Man behöver inte tänka på smink och håret sätts snabbt upp i en tofs på sniskan. Frukost har mamma dukat fram och har man tur är mackorna redan bredda. Det är kul att cykla till skolan, tänk man får äntligen cykla utan mamma och pappa och istället träffar man kompisarna direkt på morgonen.

Nu: Man vaknar halvt död och efter ett antal snoozningar (i förhoppning om att något ska hända, typ, du kommer på att det faktiskt är helg, chefen ringer och säger att jobbet tyvärr har stängt idag pga epedemi... osv) tvingar du dig upp. Kläderna, du faktiskt var duktig och la fram dagen innan, känner du inte alls för längre och efter att ha provat flertalet olika outfits (vilket har gjort att din garderob numera ligger på soffan) panikbestämmer du dig för något. Sminket tar sin vanliga tid och håret lyder såklart inte (finns det bra hårdagar?), platta, locka, nee får bli en tråkig tofs igen. Åh redan sen, får bli en snabb frukost, en tallrik fil och en tråkig macka är det du hinner med. Lite glad att det faktiskt fanns något i kylen. Fortfarande inte helt nöjd med kläder/hår, men finns inte tid till något annat. Svinkallt ute, hade egentligen velat ha termobrallor, tjock jacka, mössa och hela vinterutstyrseln, men det går inte. Vem fan använder termobrallor? Mössa vore skönt, men det förstör ju den frisyr jag nu väl fått till. Får frysa istället. Cykla in till stan, samma tråkiga väg varenda dag, och så den jobbiga uppförsbacken... SUCK. Springer sista biten till tåget, som såklart är försenat... Ytterligare försening.... Inställt... Vänta en timme!

Då: Skolan är jätte kul. Fröken är snäll och man har massa raster där man får leka med kompisarna ute i friska luften och springa av sig alla energi. Favoritlekarna är "tjejerna tar killarna", killarna blir fria antingen genom en puss eller kan de välja att bli stuckna med barr, fotboll och King. Det är kul att lära sig saker och mycket av de vi lär oss leker vi fram. Man skickar fram en kompis för att fråga chans på en kille, nästa dag är man kär i en ny kille och skickar då fram sin kompis igen för att göra slut med den gamla killen och samtidigt fråga chans på den nya. Du slutar skolan senast klockan 14.00.

Nu: Du tycker jobbet är roligt. Men. Medelåldern bland kollegorna ligger på 45 år och du känner oftast att diskussionerna inte är riktigt på din nivå. Du saknar att bara få prata "ungdomssaker" utan att verka omogen. Du sitter framför en dator hela dagarna och allt för sällan orkar du dig ut en sväng för att få några andetag frisk luft. Du är ute mycket på events och nätverksträffar där du ofta är ensam tjej bland kostymsnubbar i övre medelåldern. Du jobbar 40 timmar i veckan. Minst.

Då: När du kommer hem från skolan har mamma mellanmålet klart. Du leker mycket i skogen, bygger kojor och leker i träsk. Du har många vänner både tjejer och killar och ni träffas nästan varje dag. Du tränar fotboll och tennis och tycker allt är jätte kul. På kvällen får du lagad, nyttig mat serverad. De TV-program du vill se börjar vid 19.00 och efter det är du redo för sängen. Favorit TV-programmet är Lilla huset på Prärien.

Nu: När du väl kommer hem (tåget har givetvis varit sent igen) får du stressa i väg till träningen utan att hinna äta något. Du tycker fotbollen är livet, men kan ibland uppleva det för stressigt att hinna med alla träningar i veckan, fast du inte heller vill missa någon. Du kommer hem sent efter träningen och lagar då något som går snabbt, fast du egentligen var sugen på något annat. Du hamnar i soffan vid 21.00 och fastnar där tills klockan blir allt för mycket. Städa, tvätta, diska och plocka undan garderoben som hamnat i soffan - ja det får du göra en annan dag. Programmet du fastnar för är Paradise Hotel.

Då: På helgen har du hur mycket fritid som helst. Du spelar någon fotbollsmatch och leker med kompisar. Du myser med familjen och får lördagsgodis som du längtat efter. Du går på disco där du dansar discodans till Ace of Base och Mr Vain. När det kommer tryckare dansar du på säkert avstånd från killen. Du köper godis och läsk i kiosken och blir hämtad vid 22.00 på kvällen. På söndagkväll längtar du lite efter skolan igen...

Nu: När helgen kommer är du helt slut efter veckan som gått. Du måste ta tag i hushållsysslorna som du struntat i under veckan. Du åker i väg på match, bortamatch, och stora delar av dagen går åt till denna. Du vill hinna träffa vänner och familj som du inte hunnit göra i veckan, men tiden räcker inte riktigt till åt alla. Du drar ut på lördagkvällen, kul att träffa vänner och få dansa loss. På söndagen är du helt slut, du skulle inte tagit det sista glaset och varför stack du på efterfesten, och vad hände egentligen? Du ringer och skvallrar med din kompis som hittade en kille att strula med. Nu ångrar hon sig. På söndagkväll önskar du att helgen hade en extra dag...

Då:


Nu:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback