Vindruva bluue

Tommy åt en jätte stor vindruva. Den var verkligen sjukt stor.



Såg nästan ut som en kiwi...

Helgen som gick

Min helg har verkligen gått i ett...

Skulle vara duktig och gå och lägga mig tidigt i fredags, eftersom jag skulle upp redan vid 4.30 på lördagmorgonen. Visst var jag duktig och försökte, men det gick absolut inte att sova. Grannen under hade fest, vilket jag tycker är helt okej, problemet var att han spelade inte musik högt utan han spelade helt otroligt hög musik plus att alla manliga besökare på festen envisades med att skråla med till varenda låt.

När jag väl lyckats somna, började min telefon ringa och få sms från alla partyvänner. Snacka man kände sig gammal och tråkig.

Så tillsist sov jag väl 2-3 timmar totalt. Var rätt trött på morgonen kan jag ärligt säga.

Sanktandagen var något av en katastrof till att börja med, en eventperson som inte dök upp, hon hade tagit fel på dag, ösregn och stormvindar, en högtalare som välte över en liten pojke, strömmen gick, saker funkade inte, skyltar välte, ja lite kaosaktigt.






Bild: Såhär trött är man efter en lång och tuff sanktandag

Kom hem vid 19.30 och var helt slut. Beställde mat och slappade i soffan, skulle bara precis vika in mina kläder jag hade framme vilket slutade med att jag gick igenom hela min garderob och la undan 3 flyttkartonger med kläder jag inte använder. Kom i säng vid 1.30... Det bästa med hela dagen var att HIF förlorade mot Örebro...!

Söndagen började med match i Borgeby, serieledarna. Innan matchen hade vi tyst minut för Jörgen och vi spelade med sorgeband på armen. Tror detta taggade till de flesta av oss. Vi spelade otroligt bra hela matchen igenom, mycket hjärta och mycket kamp men även riktigt skönt lir. Vann med 4-2.

Kastade mig in i duschen och vidare till Malmö. Jag, pappa och hans kompis stod i klacken på MFF-Elfsborg, bra tryck men man kunde ju önskat mer publik i en sådan toppmatch, lata jäklar! Dock bra tryck i klacken, som vanligt, mäktigt med slutsången nu med. Riktigt skön vinst, serieledare! Kom hem sent på kvällen och stupade i säng.



Igår var jag ledig från jobbet eftersom jag jobbade i lördags. Åkte hem till mamma som är sjukskriven och bara fikade och slöade, jättemysigt. Träning på kvällen, riktigt rolig träning, vi i A-laget hade rehab och det var välbehövligt. Har jäkla ont i magen, typ sträckt ena sidan. Kan inte skratta... ¨Så våga inte vara roliga!

Nu så... nu är lunchen slut och jag får ta tag i mitt jobb igen. Ikväll ska vi springa IFormloppet, 4 starka tjejer på jobbet. Jag gör det mest för picknickkorgen man får efteråt hihi.

Ciao

Fredag

Så kom då äntligen fredagen. Veckans häftigaste dag. En jobbevecka är över. Sista rycket. Alla är glada. Det är skönt stämning på jobbet. Du har en hel helg att se fram emot. Du kan vara uppe länge. Festa. Umgås med vänner. Göra lite precis som du vill. 

Ja det är så det borde vara när det är fredag. Men inte!

Sanktandag i morgon i Landskrona. Upp halv 5. Hemma efter 18.00 på kvällen. Oj, vad roligt det kändes med fredag.  

Det är synd om mej!

Nu ska jag bege mig hem. Var på jobbet redan halv 8 idag för att jag skulle hinna hem i god tid och käka innan träningen. Känner inte alls för att träna ikväll. Vill göra roliga saker. Vill ta en fika, drällar runder på festivalen, gå på bio, mysa framför en bra film på TV, skvallra, ja allt annat än att gå ner på fotbollsplanen ikväll. Men, jag har inget val, missade träningen i tisdag så är så illa tvungen att släpa mej ner idag.



Vad synd det är om mej!



Jätte synd om mej.



Ska vi leka någon dag?



Fick en släng av sakna-lillebror-sjukan.


Den som väntar på något gott...

Mötte upp Maria direkt efter jobbet igår. Satte oss i solen på stortorgets öltält och njöt av lite gott vin, fylldes ganska snabbt på med folk. Det visade sig att NRJ in the park skulle spela på stortorget, det förklarade den låga medelåldern. Sol, värme och mysigt snack förvandlades snabbt till kyla, blåst och ett jäkla tryck i tältet. Folk stod upp och dansade och diggade till musiken överallt, alla utom jag och Maria som satt mitt i det hela. Vägrade lämna våra bra platser. Dessutom, men det vill vi knappt erkänna, ville vi sitta kvar i öltältet för att lyssna på rasmus seebach som skulle spela sist. Nu när vi väl var där lixom... =)


Bra ös på Stortorget


Äntligen fick Maria se, seebach, som vi hade väntat ;P


Kom igen TFF

Idag är jag TFF:are. Heja Trelleborg! Så dagen till ära bjuder jag på Tommy i en signerad TFF-tröja. Vassegooo!


Min andra match i den himmelsblåa tröjan

http://www.nkgroup.se/mff/2010/nvfotboll/

Lägg särskilt märke till den exceptionellt snygga brytningen vid 2,53.


En dikt om en flicka från Hörby

I skånes hjärta, Hörby ohhhh

En söt liten tokig flicka boooor

En galen hammarbyfantast till far flickan har

Han sa, Grönvid är efternamnet som jag tar

I en villa i Hörbys mitt

Bor familjen i ett hus grönt och vitt

På dagarna flickan jobbar på en mack,

Hon hjälper kunder, ”var de bra så, jaha tack”

Bensin, hyrbil, godis och till och med en film då och då

Allt detta ni hjälp av flickan på Preem kan få

Men frågar ni om vägen kan det bli problem

Lokalsinnet är inte flickans starkaste gen

Men det här med geografi är inte så lätt

Att Vancouver ligger i Polen, ja det kunde ju faktiskt varit rätt

Flickan är av den slaffsiga sorten

Men de blir man lätt i den orten

Till fest hon sällan tackar nej

Och sovsäcken till dansgolvet tar hon gärna med sej

Hennes bästa vän Tanya får gärna följa me

Men i ring of fire blir de ofta mycket starkare

På fritiden hon gärna sparkar boll

Fast på sport har hon noll koll

Att Fulham skulle vara ett svenskt lag

Aja vi kan prata om det en annan dag

I Åhus strand hon spenderar sin sommar

Där bor hon i en stuga med några rediga tjommar

En extra liten familj i 10 dar

Sällan så roligt man annars har

Mimmi Grönvid vilken tjej

Det är tur att jag har dej


Skimmningsskämt

Som ni vet sysslade Café Nesta med en del olagligheter när det kom till kortköp. Då vi har vår ingång genom caféet och sitter i samma hus har i stort sett varenda en på Kvällan handlat kaffe på Nesta, vi är även en hel del som köper vårt kaffe där varje dag. Efter kortskimmningen var vi en del som därför fick spärra våra kort. Detta har nu blivit en liten grej på tidningen och skämten duggar tätt.

I köket har vi en liten kiosk, man lägger några kronor och kan då handla choklad, godis, kakor och dricka. Häromdagen dök följande skylt upp i kiosken.


Kan man betala med kort? Kan bli skimmad!

Min kollega Tommy har också dratt några ordvitsar med vår favoritkille på Nesta.
- Jag har hört att ni har nya öppettider
- Hmm jasså vadå?
- Ja numera har ni öppet från gryning till sk(i)ymmning 


- Jag skulle vilja ha en sådan där cappuchino, alltså en kaffe med skimmad mjölk 


Hihi!

Spännande paket =)

Avslutade då tisdagen med en AW på Malmöfestivalen. Lyssnade på Johnossi och Band of horses och hängde i öltältet på stortorget, väldigt trevligt, fast blev utsatt för ett skämt som faktiskt gick för långt. Jag tycker det är kul när man driver med folk och det får gärna vara genomtänkta och lite pinsamma skämt, men när man blandar in jobbet då har det gått för långt. Aja, inte mer om det.

Jag är otroligt lat med att lägga in bilder, så detta blir bättre sent än aldrig. Fick ett brev till jobbet i måndags. Ett sådant där brev som man blir så glad när man får, ett tjockt brunt kuvert, som alltid verkar innehålla något spännande. För ska sanningen fram så blir man som ett barn igen när det kommer till paket. Fast till skillnad från när man var yngre spelar inte innehållet så stor roll längre utan det är spänningen och glädjen med att faktiskt få något. I vilket fall som fick jag mig ett riktigt gott skratt när jag öppnade paket och såg följande.


Blött

Det blev en blöt kväll igår. Först ett tungt möte med laget där många tårar fälldes (tänker på dej JB). Det är i sådana lägen man inser hur viktigt det är med just laget, tillsammans är vi starka. Sedan ut och "träna av oss skiten" som Padde sa... i ösregn. Himmelen öppnade sig, och det var ett väder som nog stämde ganska bra in på hur de flesta kände sig. Riktigt skönt.

Snabbt hem för att se MFF ta 3 stabila poäng mot Halmstad. NU LEDER VI SERIEN! och för att sedan se Liverpool, lika säkert förlora mot City (jäkla köpelag). City var starka och kommer med all säkerhet ligga i toppen av PL, Liverpool spelade uddlöst. Undra vad som händer med Macherano?

Ikväll blir det After Work på Malmöfestivalen, skönt häng med sköna människor, bra att fira att veckans två värsta dagar, måndag och tisdag, är slut.

Svettis

Jaha då var det måndag.

Vad kul.

En helt ny vecka med massor av möjligheter... Jippi!...

Helgen var kul, men gick alldeles för snabbt.

Efter jobbet i fredags gick jag inom mamma, skulle bara ta ett glas vin men blev att jag stannade och åt och hade det mysigt med mamma. Blev en lugn kväll eftersom vi hade match på lördagen och lite hemmamys var precis vad jag behövde.

Lördagen började med match, skumt konstig match, 0-0 fram till 80.e minuten då de turligt fick in bollen, dock kvitterade vi i anfallet efter, sedan tog de ledningen i anfallet efter det och direkt efter kunde vi återigen kvittera till 2-2. Extra kul då jag gjorde målet, det var inte vilket mål som helst utan typ en "bisacletas" upp i nättaket. Satt fint. Synd vi inte lyckades trycka in ett mål till bara.

På kvällen blev det först jobb och sen Malmöfestivalen. Familjen och öltält. En bra kväll.

Igår blev det sovmorgon, mötte sen upp Tommy och Annika och åt lunch på Malmöfestivalen. Bestämde mej för att åka hem till hässleholm och titta när IFK spelade. Blev sedan en lugn kväll med chips, dipp, godis och film. Ja jag måste erkänna, jag är helt fast i Twilight. Såg andra delen igår och även om filmerna är långt ifrån lika bra som böckerna, så vart det ändå riktigt riktigt bra. Jag tycker inte alls att Twilight är en tonårsbok, näpp en vuxenbok är det definitivt =). Tonåringar förstår sig inte på känslorna i den hihi.

Nu sitter jag och svettas på kontoret. Vårt fläktsystem funkar inte. Känns som att sitta i en bastu, helt tungt att andas. Så ska svettas vidare nu och försöka få något gjort.

Brandlarms skoj!

Något är knas. Nu har brandlarmet gått två gånger inne på tidningen, men båda gångerna har det stannat efter bara några sekunder. Så, de senaste minutrarna har det sett ut som vi har värsta gympapasset här, ring-ställa sig upp-sluta ringa-sätta sig ner och så en gång till. Fortsätter det såhär får jag snart ta en dusch.

Hade lätt träning igår på fotbollen, matchförberedande. Fast det var jobbigt för mig, jag var riktigt sliten i benen sen mitt monsterpass på gymmet. Ikväll ska jag vila, det förtjänar mina ben.

Jag är hungrig och vill äta, men äter jag redan nu blir eftermiddagen på tok för lång. Är det ett I-landsproblem eller bara ett vanligt problem. Kanske klassas det mer som ett dilemma...

Ciao

Polisförhör!

Det visade sig att kortskimmningen var betydligt större än vad man trodde från början. Tydligen har kortautomaten inte varit kopplad till en bank, utan alla uppgifter har gått direkt till något ställe i Asien. Fint... Tur jag spärrade mitt kort. Fick igår prata med polisen, men tror inte jag var till någon större hjälp.

Jag tycker iaf synd om killarna som jobbar nere på Nesta, bli iväg släpade på polisförhör och inte få veta vad som gäller alls. Dessutom står jag inte ut med kaffet på jobbet, så jag går fortfarande ner och får mitt morgon kaffe på Nesta.

Mitt kort blev ju skimmat i september förra året och nu tror man att det eventuellt kan ha pågått under en längre tid på Nesta. Nu hoppas jag att ägarna åker in i fängelse i många år och att någon utav mina favoritkillar kan ta över caféet. Det vore det allra bästa. Det värsta vore om det slog igen helt.... hur ska jag då få mitt kaffe?

Igår var jag riktigt riktigt duktig, cyklade till gymmet, fast det regnade och jag hellre hade slappat i soffan, körde på löpbandet i 45 minuter, tränade mage och rygg och avsluade med en liten spurt på 12 minuter. Så skönt efteråt!

Så idag är det torsdag och det händer inte speciellt mycket på kontoret. Ovanligt lugnt måste jag säga. Men ska inte säga för mycket...

Inte kul alls...

Helt seriöst, någon driver med mej... Jag går ut i morse och himmeln är blå. Jag bestämmer mig då för att det ju faktiskt skulle vara skönt med en morgonpromenad istället för att trängas på bussen. Sagt och gjort jag börjar promenera, efter ungefär 5 minuter öppnar himmeln sej. Å då menar jag verkligen öppnar sig, inget paraply i världen hade hjälpt mot detta skyfall. Så nu sitter jag här på kontoret, helt plaskblöt. Jag är arg och ser ut som en dränkt hund... Vilken tur att det är onsdag och inte tisdag!


Polisrazzia under kontoret!

Idag slog tröttheten mej som ett slag i huvudet... Donk sa det och sedan kunde jag inte sluta gäspa. Hade jag lagt huvudet på datorn hade jag somnat direkt. Tror helt enkelt jag har haft för lite semester.

Igår hade de värsta polisrazzian nere på café Nesta. Rätt som det var sprang en bunte civila poliser in och stängde ner cafét. Idag fick vi veta att det har varit stor kortskimmnings bedrägeri på cafét, så alla som handlat med kort där måste spärra det. Jaa det var ju just typiskt, jag handlar ju typ med kort där varje morgon.

Jag som har talat så gott om Nesta... Men jag talar fortfarande gott om mina favoritkillar på caféet och deras kaffe är fortfarande bland det godaste, jag tror att detta är en ägargrej och antagligen har de anställda inte vetat vad som pågått. Riktigt dålig stil, men man förvånas inte.

Det sega är att mitt kort skimmades för inte så länge sen, såå känns rätt drygt att behöva spärra kortet igen. Nu får jag leva snålt tills mitt nya kort kommer.

http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2100109/omfattande-skimningsharva-avslojad-i-malmo

http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1204626/Kontokort-skimmade-pa-kafé.html

Här kan man läsa om den stooora härvan =)

Nu ska jag hem. Har lust att gå på bio, men tror inte jag hittar någon frivillig att släpa med mej. Är ju sådant väder, vill bara slööööa =)

Dagarna som gick

Det blev några stressiga sista semesterdagar, men också väldigt väldigt roliga. Men jag tar det i tur och ordning.

I onsdags hade vi då höst seriepremiär mot Åhus hemma. Var riktigt nöjd med min första halvlek och taggade inför andra. Dock, några minuter in i andra halvlek får Åhus ett friläge, jag går upp i ryggen på spelaren för att stressa då hon plötsligt faller. Frilägesutvisning och RÖTT kort... Väldigt hårt dömt... men inte mycket att göra utan att traska av planen. Fick en del pikar om att det var en taktisk utvisning för att jag skulle kunna festa på festivalen NOT! Blev inte direkt bättre av att Norra Skåne skrev om det, hahaha längesen jag fick så många SMS, nästan som att fylla år.

I torsdags fick jag då spela match med B-laget. Det var riktigt riktigt skoj. Fick spela anfallare, för första gången i mitt liv. 1 mål och 1 assist blev det, helt och hållet godkänt. Roligaste matchen på väldigt väldigt länge.

I fredags var det dags för festival, Mimmi, Björn, Tommy, Daniel, Pelle och ett helt gäng från Hörby kom hem till Annika. Mycket trevliga människor! Vart en riktigt bra kväll, förutom att vi kom ut väldigt sent. I vanliga fall tar det ju 10 minuter in till stan, men jääääääkla va långsamt alla gick ;). Vi sov alla hos Annika, mycket mysigt, kändes nästan som att bo i ett kollektiv.

I lördags var det desto svårare att tagga till, blev ju inte många timmars sömn. Grillade lite på kvällen och var sedan hos Anna... framåt kvällskvisten började så äntligen vinet smaka bra igen. Återigen blev det rätt sent vi kom ut på festivalen, men kändes som att det inte gjorde något i år.... dåligt tryck? lite folk? Ja jag vet faktiskt inte riktigt, men det var inte alls som förra året.

Igår blev det MFF-Gefle. En riktigt bra fotbollsmatch... men det är hemskt vad Malmö bränner chanser. Hann inte med så mycket mer igår, tidig läggdags och ladda för jobb.

Idag första arbetsdagen, behövs det sägas så mycket mer...


Sunnyday!

Äääääntligen en solig dag, eller ialla fall en solig förmiddag. Blev poolhäng hemma hos mamma med herr Nilsson. Nu laddat med kvällsmat och snart i väg på fotboll. Igår var den roligaste träningen på väldigt länge, jäkla tempo och bra spel, känns knappt i musklerna idag hehe! Seriepremiär imorn tagga!

Snart är det festival, längtar, ska bli kul att ut o röja i Hässleholm, var ju ett tag sen.  


Blåbärsfrossa!



Kryllar av stora blåa bär i Sundsandvik, plockade och frossade. Borde finnas blåbär året om!

Helgens bravader

Så då var helgen över och full fart in på sista semesterveckan.

I fredags var det då KENT konsert. Som jag skrev innan är det inte riktigt min musik, men blev en riktigt trevlig kväll på Sofiero, tänk vad lite vin kan göra. Dessutom är det alltid kul att se artister uppträda live, bäst av allt var inledningslåten, en låt jag faktiskt gillar (utan dina andetag) och avslutet med mäktiga fyrverkerier. 


Picknick med gooo matsäck


VIKTIGT med rättvisa, lika mycket sprit i alla glas!

Hade en helt suverän lördag, först poolfest hos mamma. 23 flaskor champagne dracks upp, själv höll jag mej till gamla goa vännen Tanya. Tanya är ett måste på alla fester. Tog sedan tåget till Malmö och mötte upp Sofie, Maria och Annika, förfestade i min lägenhet. Var två år sen jag sist såg Sofie och det var riktigt kul att ses igen, skönt med sådana vänner där det känns som att man träffats dagen innan fast det var över 2 år sen. Blev utgång på Hipp, grym musik, dansade gärnet och träffade på gamla hörjagänget (eller iaf några av dem).


Me och mamma och champagne i poolen i solen, najs!


Haha, Mathias denna bilden är bara såååå .......



Sofie, Annika och Maria, woooow sicket partyhumör!

Idag åkte jag och Mimmi till Malmö för att shoppa, imponerad av mej själv, klarade av två parkeringshus utan några som helst incidenter, eller jo det var ju en med en fönsterruta där, men det glömmer vi snabbt. Hittade en del bra saker, dock trött på att höstens tråkfärger redan övertar affärerna... jag vill ha färg inte beiget, brunt och svart ÖVERALLT.

Matchotränad

Igår spelade vi träningsmatch, kände att jag verkligen inte är matchtränad men de var gött att få köra på ordentligt. Bra motstånd och vi spelade bra, resultatet spelar mindre roll men förlust blev det tyvärr.

Ikväll blir det KENT på Sofiero i Helsingborg, är väl inget jätte fan av deras musik tycker typ 2-3 låtar är bra, men blir man medbjuden kan man inte tacka nej, speciellt inte med så trevligt sällskap. Så ska snart förbereda en liten picknickkorg och lite gott att dricka. Hoppas bara att det inte blir regn, för det orkar jag inte med!

Hoppas jag hinner med en vända till gymmet med, men är så omotiverad att gymma, orkar inte stänga in mej på ett gym när det är sommar. Får kanske bli en promenad istället, kanske vad kroppen pallar efter matchen igår.

Familjedag

Idag har jag haft en riktig familjedag. Först lunch på stan med Matte, Daniel och Mamma, sedan åkte jag och pappa till Malmö för att fixa i lägenheten. Är så tacksam för den hjälpen, hade tagit mej år och dag och fixa det själv men med en far som är en grym fixare blev det klart på några timmar. Det blev verkligen fint i lägenheten, lite trevligare att bo där nu när det inte ekar längre.

Blir nog ändå att jag stannar i Hässleholm semestern ut innan jag flyttar ut till Malmö. Rätt skönt att vara här under sommaren, nära till familj och vänner som ändå är hemma i hålan. Dessutom är det festival nästa vecka och det får inte missas!

Nepp dags att sova!  


Midsommar!

Bättre sent än aldrig men här kommer fina bilder från midsommar!


Vi körde inom Gislaved för att titta på Markaryd och hämta upp Daniel


Ju fler kockar... Partytältet var lite krångligare än vi trott, eller berodde det på att alla började på olika saker


Genierna funderar....


Bästa kompisar


Annika tar de viktigaste uppgifterna...


... medan Maria och Martin dök upp när allt var klart och första ölen korkades upp


Traditionell midsommardans till de tre musikanterna


Vissa dansade medan andra tittade på


Kicki och Maria


Lilja och Martin på G inför kvällens övningar


Maria och Daniel likaså


Annika och Maria tar hand om festens viktigaste gäst, Tanya


Chris och Kicki


Spiller man får man suga!


Mamma och Henke slår sina kloka huvuden ihop


Problem med tandpetarens användningsområde

Det var efter detta som festen verkligen tog fart och partytältet förvandlades till ett disco som varade fram till småtimmarna. Dock finns inga bilder på detta, helt enkelt för jag tyckte det var bäst att lägga ifrån mej kameran =)...

Otränad - ehhh ja!

Det blev en bra dag på IKEA, hittade det viktigaste, en ny säng.... wiii slipper sova på soffan. Hittade också en del småsaker. På onsdag ska pappa och jag fixa vid en del. Ja är inte den händigaste så det är bra att pappa ställer upp.

Igår var första fotbollsträningen på vääääldigt länge för mej. Jag höll allvarligt på att tuppa av, helt sjukt trött men det var gott att få köra igång igen. Träning ikväll igen och jag vet allvarligt inte hur jag ska kunna genomföra den, helt slut i alla muskler och träningsverk så det skriker om det. Tänkte ju att jag skulle köra hårt i stugan så jag var redo för träningen men så blev jag ju sjuk så det blev inte mycket med det.

Idag blir en riktigt slappedag. Hoppas Annika slutar tidigt och har lust till en fika.

Seee ya!

IKEA =)

Idag blir det IKEA, jippi! Jag älskar att gå på IKEA, man hittar alltid något roligt. Idag blir det ny säng, har ju fått sova på soffan i Malmö sen jag blev av med min förra säng och det är inte det allra skönaste. Men jag känner mej själv, jag kommer inte endast komma hem med en säng, utan det kommer säkerligen bli en hel del annat med.

Igår kollade vi MFF - GAIS, en bra första halvlek, men en riktigt seg andra. Kul o träffa lite "Åhuskändisar" med. Längtar redan till nästa sommar. Det är något speciellt med Åhus som inte riktigt går att förklara.

Nej nu blir det IKEA =)