Want it back...!















Semester!

Första semesterdagen. Riktigt skönt har det varit att inte haft något inplanerat på hela dagen. Blev sovmorgon till 10, sedan kunde jag inte dra mig längre, klockan 11 fick jag nämligen besök av Norra Skåne! Så i morgon måste ni läsa tidningen noga, då är det en fin fin artikel att njuta av. Fortsätter min jakt på att bli rikskändis, måste säga att det har ju gått riktigt bra på sistonde...

Blev lunch på stan och sedan ett besök på mammas jobb. Saknar faktiskt att jobba på förskola lite, det är så mysigt med de små barnen. Speciellt de allra minsta 1- och 2-åringarna. Ikväll vart det träning, sista veckan med grusträning. Riktigt skönt. Verkar dock som om seriepremiären kanske blir på grus, för jäkligt i så fall. Finns inget positivt med vädret som varit i Sverige denna vintern.

Längtar upp till stugan nu. Ska bli skönt att komma i väg ett tag, bara ta de lugnt, jobba en hel del och fira påsk med kusinerna. Hoppas det blir en del shopping med, VÅRKLÄDER behöver jag. Eller, nää, jag behöver egentligen inga kläder men jag vill ha nya.

Nu ska jag fortsätta slappa...




Det var det om det

Helgen var toppen, trots ett litet missöde med klockan. Ett missöde som innebär att jag fortfarande är svintrött. Mer om det later.

Jobbade halvdag i fredags, mycket välbehövligt. Blev en runda i stan och njuta lite av sommarvämen (och var fan är den nu?!) innan jag hoppade på tåget till Hålan. På kvällen var det nämligen lite bar- och spelkväll hos mamma. Låter som värsta beroendedrabbade familjen, spel och sprit. Mamma lyckades nästan med Lindas lakritsspecial. Får göra ett nytt försök i påsk. Mathias var sämst på att gå på lina, haha längesen jag skrattade så mycket.

Så blev det lördag och lite tjejfest i Malmö med damklubben. Det är bara att konstatera att jag är sämst på laserdome. Men roligt var det. Käkade pizza och sedan förfest hos mig. Så mycket skitsnack haha, inga hämningar här inte. Jag fick dock ta det lugnt (som vanligt) eftersom det var fotboll på söndagen. Inte lite man offrar på fotbollen jämt och ständigt, men det är faktiskt värt det oftast =)

Blev debaser sen, det var helt OK, men jag var så trött och visste att jag skulle upp tidigt för att spela match så blev hyfsat tidig hemgång, som sedan vände till ganska sen hemgång eftersom klockan skulle skruvas fram. Blev inte många timmars sömn... Jag råkade nämligen skruva fram klockan en timme, precis som man skulle, men sedan skruvade mobilen fram sig själv. Så, istället för halv 8, gick vi upp halv 7... Stackars Maria och Nina hade knappt sovit någonting då. Det var riktigt mysigt att ha övernattninshus hos mig.

Matchen gick bra fram tills det var 5 minuter kvar... Men måste vara nöjda, vi spelar bättre fotboll mot division 2 motstånd. Nu längtar jag till seriepremiär.

Kort vecka, har nämligen påsklov onsdag till onsdag. Är det välbehövligt eller vad?! Jag ska bara softa, fixa med sånt man inte hinner annars och träna massvis! Blir en sväng upp till stugan över påskhelgen, vilket kommer bli riktigt najs.

Nu ska Tommy hit och fika. Vi förenar nöje med nytta, gott kaffe på nesta samtidigt som vi går igenom viktiga saker. Det är att vara effektiv!


Svettigt!

Jihoo! Jag har vårkänslor. Solen skiner och värmer så gött att vi bestämde oss för att gå hela vägen till Möllan för lite käk och jag blev nästan svettig! Hur skönt är inte det. Kanske kanske kan vinterjackan åka in i garderoben och skinnjackan plockas fram...

Nu blev jag sugen på glass.

På lördag kommer dessa galna brudarna till Malmö. Det blir laserdome, middag och förhoppningsvis en trevlig utgång. Sen ska tydligen alla sova i min lägenhet. Det blir spännande 6 tjejer i min lilla etta. Nästa som när man var liten och hade pyjamasparty!  



Jag är fortfarande sugen på glass, ska jag kanske springa ner och lyxa till det med årets första glass?

Ikväll är det träning och jag längtar! Hoppas på mycket spel och lite skott. Skjuta är trist!

Nu måste jag jobba. Kaffepausen sluuut.

Ska jag ta en glass?


Längtar...



Vill ha sommar och sol och stugan...

Är det så mycket begärt?

Himmapremiär med rekordtifo!

I går var det himmapremiär för MFF. Laddade på VIP middagen i 1910 med god mat och dryck. Många kända ansikten från nätverket. Rekord i tifo var vi lovade och visst var det fint och mäktigt tifo även om rekord kanske är att ta i... Ändå bli man impade av killarna som fixar och donar med detta på sin fritid. Jäkla go stämning var det i vilket fall som på arenan och fotbollen värmde långt in i benmärgen! Fan va gött med 3 poäng och en stabil seger.





Mäktigt när 10000 flaggor viftade i takt till tonerna av MFF hymnen. Det kallar vi rysningar!
Efter matchen blev det öl-cafét med Tommy, Emelie, Björn och Björns kompis Brian från Australien. Till Tommys stora glädje fick han prata engelska hela kvällen. Det finns nog en liten engelskfantast i dig ändå Tommy.

När vi ändå är inne på fotboll. Här är min fina tallrik med kommentarer från lagkompisarna, som vi gjorde när vi hade mentalträning. Vi hade tallriken på ryggen så skulle alla skriva något snällt som beskrev en. Rolig övning och blev jätte glad för de fina kommentarerna jag fick. Är numera min laddningstallrik innan match.



* Bättre lagkapten finns inte
* Malmö FF <3
* Alltid positiv
* Underbar
* Omtänksam och ger allt alltid
* Bäst ansvarsfull
* Stentuff
* Ansvarsfull
* Positiv
* Peppare
* Ger alltid allt
* Bästa mittbacken i Skåne - Helt klart
* Härlig personlighet
* Kanske den viktigaste spelaren i laget
* Den klokaste i laget
* Vår lilla mamma - absolut
* Peppar alltid och hjälper
* En bra vän
* En otroligt bra lagspelare och väldigt snäll
* Bra inställning

Fan, ni är bara bäst tjejer. Har man en dålig dag mår man alltid bra efter en träning med laget!

I eftermiddag kommer mamma hit. Hon ska se min nya lägenheten och käka lite ihop. Mysigt!


Ytterligare ett steg mot att bli rikskändis!

Nu börjar det likna något. Tog ytterligare ett steg i rätt riktning mot mitt mål att bli kändis. Bild och artikel i tidningen och på webben. Dock måste ni veta att det är inte tjejen på bilden som texten i artikeln handlar om. Jag sköter mig på jobbet! 

 
http://kvp.expressen.se/1.1926261

Som jag skrivit i ett tidigare inlägg siktar jag på att i framtiden kunna leva på mitt kändisskap, detta bygger då på att jag först måste bli tillräckligt känd. Det finns många olika sätt att försöka nå framgång och jag har nogrannt övervägt olika alternativ. Dock har jag inte ännu hittat det mest optimala, många sätt känns lite trista och har något av en "har vi sett det förut" känsla över sig...

Bli fotbollsproffs: Hur kända är egentligen damspelare?! Byta kön känns inte heller aktuellt, då jag har stor operationsrädsla.

Bli statsminister: Låter fruktansvärt tråkigt, bara ordet politik får mig att börja gäspa. 

Vara med i en dokusåpa: och bli C-kändis... nej högre höjder än så vill jag nå! Vill gärna inte hamna i samma kategori som paradishotel-jackie, robinson-robban och bigbrother-rosing.

Bli sveriges främsta marknadsförare: Tjaa, varför inte? Dock kan detta ta några år och konkurrensen är stenhård, så jag känner att detta får vara plan B medans jag jobbar på att hitta ett snabbare sätt att bli rikskändis.

Hitta på något riktigt galet: Det finns så många idioter så att lyckas bli känd genom att göra något galet känns nästintill omöjligt, tror man måste vara lite korkad själv och det passar inte riktigt ihop med ovanstående punkt.

Vara med i idol eller So you think you can dance: Har vi sett det förut... BORING!

Blogga: Nää... blondinlinda känns inte som ett passande namn för mig. Dessutom är jag ju helt ute och far vad gäller mode och skönhet! Don´t follow me there...

Bli hollywood fru: Låter iof lite lockande, problemet ligger i att hitta en rik man. Eller nej nu ska vi vara ärliga. Svårigheten ligger väl egentligen inte i att hitta en rik man, utan att hitta en SNYGG rik man för det är ju något som hollywoodfruarna hittills inte lyckats speciellt bra med. Återigen är jag dock tveksam då jag tror att en del kirurgiska ingrepp ingår i paketet att bli hollywoodfru...

Nej, måste helt enkelt försöka hitta en egen väg att gå. Känner att jag fått en bra start genom att vara med i tidningen två gånger under en vecka. Har på något sätt satt grunden och skapat en nyfikenhet hos läsarna... "Vem är egentligen tjejen i tidningen?!"

Jag ser framför mig hur pengarna snart börjar trilla in... (förresten kan man söka stimpengar för bilder?!)

Famous life here i come...!

Våningssängen - en räddare i nöden!

I lördags spelade vi match. Vinst med 3-0 mot seriekollegan Råå. Kändes stabilt, hade inte så mycket att göra i backlinjen heller, så vi fick ge oss i väg på lite offensiva utflykter. Vi gjorde nog ett av de snyggaste mål jag varit med om i min damlagskarriär. Ytterback passar hem bollen till mittback, samtidigt glider jag upp i en mittfältsposition och får bollen, vänder ut på yttermittfältare som får den i ytan och tar med den ner mot hörnflagga, inlägg mot anfallare som skarvar bak den till yttermittfältare som trycker in den i mål. Underbart ljuvligt vackert! 

Igår var jag så jäkla duktig. Promenerade först i 50 minuter för att sedan avsluta med en timme på gymmet. Min kropp var helt slut, men känslan efteråt är obeskrivbar. Jag kände mig så duktig att jag var tvungen att köpa lite kinapuffar och kränga till filmen 2012 på kvällen. Det är mitt nya beroende, kan inte sluta äta kinapuffar. Det är ju inte lönt att bara stoppa en i munnen eftersom de är så små, nej en hel näve ska det vara och de smälter så fort i munnen att jag bara måste ta en näve till och en till och sen vips är de slut. 

Jag kan inte se filmer sent på kvällen. Igår kväll såg jag 2012, om jordens undergång. Hela natten har jag drömt om att jorden svämmar över av stora flodvågor orsakade av jordskalv. Själv flydde jag upp i en våningssäng, där jag hade lagrat mat och kedjor för att hålla mig kvar i sängen. Det var grymt, min våningssäng klarade alla vågar och skalv, men jag vaknade helt kallsvettig.

Idag är det måndag och nu har jag inte lust att skriva mer.

Ciao

Roadtrip i Skåne

I morgon ska jag tura runt i en del av Skåne. Hästveda - Osby - Killeberg - Farstorp - Bjärnum - Vittsjö - Tyringe - Perstorp - Vinslöv och Hässleholm får besök av mig. Trevligt värre för dem. Ska lämna våran Sanktantidning till alla klubbar i hela skåne. Sakta men säkert går det framåt. 

Ikväll blir det fotbollsträning. Hoppas jag i alla fall. Får väl se om jag får på mig fotbollsskorna på mina små fina blåa tår. 

SMS till mamma igår. 

- Om man lägger sin tappad nagel i ett glas vatten, hur mycket pengar får man då från nagelfen? 

Svar från mamma.

- Man får inga pengar, däremot om du lägger den i sprit har du en god snaps dagen efter, tåbira kallas den. 

Fin kvällshumor! 

Nu ska jag hem. Smiter några minuter tidigare från jobbet idag för att jag är arg. Sen har jag ju också över 200 komptimmar så det gör ju inte så mycket!

 

Djupt djupt ner...

Idag ska jag bli djup. Jag varnar alltså alla för känsliga ord och starka funderingar. Är ni känsliga läs inte vidare. 

Jag har jätte svårt att prata känslor. Jag säger alltid var jag tycker och tänker, står upp för mina åsikter och är inte rädd för att föra diskussioner eller prata med nya människor. Men när det gäller att berätta hur man mår eller hur man känner sig längst där inne då tar det stopp. Mår jag dåligt eller är ledsen över något håller jag det gärna inom mig, för mig själv. Utåt blir jag kort och uppfattas nog som aningen sur, medans det inom mig kan vara en storm av olika känslor. 

Har det hänt något och någon kommer fram, av omtanke, och frågar "åhh hur är det, jag tycker synd om dig", svarar jag nästan alltid "jaa, de va ju inte bra, men det ordnar sig, vi får jobba vidare" och så lägger jag på ett leende. Jag gillar inte känslan av att folk ska tycka synd om mig eller att jag ska visa mig sårbar. 

Jag vet ju innerst inne att det är bäst att prata om saker. Men mår jag dåligt över något eller det är något som tynger mig, vill jag helst lösa det inom mig och inte förrän jag har en lösning på problemet har jag lust att prata om det högt. Pratar jag om det så finns det... Inom mig kan jag stänga bort tankarna om det blir för jobbigt. 

Ja, jag var bara tvungen att skriva av mig det, då vi har haft en skitdag på jobbet... Men fråga inte mig varför, för jag vill ändå inte prata om det =)  


Onsdagstankar

Var på hockey igår. Fick se MIF vinna en viktig match mot Almtuna. Seger på torsdag igen och saken är biff. Fick en riktigt god drink, ja jag är beredd att gå så långt och säga att det var den godaste drinken jag någonsin har druckit. Så synd jag inte vet vad som var i. Några ingridienser vet jag, vodka black, jägermeister, redbull och lakritsklubba. När vi kom var det lite rött upphällt i glaset, jag tror detta var vodka black och slånbärslikör, på detta hällde bartendern redbull och jäger och sist i med en lakritsklubba som drinkpinne. Åhh... skulle kunna dricka den varje dag. Smakade bara goooodis. Nu ser jag framför mig hur mor min (drinkspecialisten) sitter med papper och penna och skriver upp receptet för att ha i sin bar sen. Det är OK mamma men då måste den heta Lindas lakritsspecial!

Lunchade med Mimmi idag. Jag blir alltid så glad av att prata med Mimmi. Det är lite läskigt hur lika vi är, trots att det faktiskt skiljer 6 år så känns det som att vi är jämnåriga. Vi har nästan alltid samma tankar om saker och ting, och har upplevt samma saker som yngre. Vi gillar samma typer av människor. Ja allt matchar. Hade vi satt in en kontaktannons hade vi säkert sökt varandras. Eh, ja alltså om det var en kontaktannons om att hitta en kompis, inte på något annat sätt. Längtar till Åhus nu. Då blir det rock! 

Jag är jätte sugen på att klippa lugg. Fast egentligen vill jag att övriga håret ska bli lite längre först. Tycker det är riktigt snyggt med långt rakt hår och lugg. Kanske blir min nya vårfrisyr. Har ju inte klipptid förrän i slutet av april så har tid på mig att tänka (som om de kommer hjälpa, kommer vela lika mycket som vanligt när jag är där)



Mittenbilden är min klara favorit. Tar dock ett ganska bra tag innan jag får så långt hår... suck!


På väg att bli kändis!

Glömde ju skriva att jag faktiskt var i tidningen i lördags. Jajamensan, viktiga saker det där, varje liten minute of fame är värdefull när man siktar på att í framtiden kunna leva på sitt kändisskap (ja, jag vet, det är lång bit kvar). Men, jag menar, Kvällsposten når ju faktiskt 250 000 läsare en lördag. Tänk hur många som suttit och förundrats över min bild.

Jag ska inte hålla er på sträckbänken, givetvis ska ni också få ta del av denna fina artikel och bild.



http://www.expressen.se/sport/sanktan/skane/1.1915799/nu-ar-sanktan-bilagan-har

Läs och njut!


Jävla seriefigurer!

Igår var det mentalträningsföreläsning med fotbollen. Riktigt intressant. Visste ni till exempel att vi tänker cirka 60000 tankar på en dag, men endast 5% av dessa är positiva tankar. Hua, skrämmande. Jag ska hädanefter endast tänka bra tankar (yeah right) aja man kan ju försöka att ändra statistiken lite ialla fall, kanske 50-50? Lite negativa tankar mår man nog bra av.



Vi pratade om målbilder och jag var tvungen att berätta om mitt lilla problem när det gäller målbilder, fast jag tog en risk att bli utpekad som lite knäpp. Det är nämligen så att när vi har värmt upp och samlas i omklädningsrummet för det sista pepptalket så har vi en tyst minut där alla får sitta för sig själv och se fina bilder framför sig, hur man gör bra saker i matchen. Men jag klarar INTE detta. Jag ser nämligen bara seriefigurer framför mig. Det kvittar hur jag gör för i mina målbilder är det bara seriefigurer som springer omkring och de är jätte fula och då börjar jag istället skratta och tappar fokus helt. Jag tror det handlar om att jag efter uppvärmningen är så taggad för match att jag bara vill ut och spela och inte klarar av att stanna upp och fokusera, jag vill bara ut och spela. Vår mentala tränare sa att hon hade några nummer jag kanske borde ringa hehe. Nepp, hon sa att vissa helt enkelt inte kan se målbilder så tätt inpå och att jag får se det hemma istället.



I slutet fick alla en papptallrik fasttejpad på ryggen, sedan skulle vi alla skriva något positivt om personen på tallriken. Rätt rolig övning och väldigt nyttig. Jag tror många i vårt lag inte inser hur bra dem är. Jag fick jätte fina kommentarer på min tallrik, ja man blev ju nästan rörd. Fast Sanna sa att alla hade skrivit mormor på den (det stämde INTE). Ska skriva ner mina kommentarer sen och kolla på dem varje gång innan match och LADDA!

Härligt nu är det snart lunch denna ljuuuvliga tisdag! (10% positiva tankar, det ökar)

Linda

Blå blå blååa tår!

Äntligen måndag!

Japp, idag känner jag faktiskt så. Förra veckan var hemsk, stressig och lite ångestladdad. Den här veckan ser mycket mer positiv ut. Dock har jag ett stort problem - Jag kan inte få på mig några skor. Spelade match i lördags med för små skor och nu är stortårna blå-svarta, med naglar som sitter löst och helt röda av infektion. Igår gick jag i flipflop men, även om jag övervägde det en stund i morse, kändes det inte riktigt rätt att åka till jobbet i flipflop. Fick ta mina stora gosiga skor där det är mest plats för tårna. Dock åkte skorna av de första jag gjorde när jag kom till Kvällan. Mest orolig nu för att jag ska missa fotbollen i veckan... det har jag inte råd med!

Ikväll är det viktigt. 3 poäng till himmelsblått och en bra start i vägen mot guld =)

Dags att fara hem.

Mentalträningsföreläsning med fotbollen ikväll. Hmm... tror inte hon vill veta hur mitt huvud funkar innan match. Inte alls så som man ska tänka.

Men vi får se vad som sägs ikväll!

Ren eller rådjur?

Puhhh... Riktigt stressiga veckor för tillfället. Ska bli skönt när denna veckan är över, då lugnar det sig lite granna ialla fall. Nu är det jobb tis, ons och tors kväll. Inte OK - jag vill ju ha fritid också! Jag vill hinna träna VARJE DAG. Roadtrippar runt i Skåne på kvällarna för att träffa alla ledare i Skåne och prata Sanktan. Höll i går på att köra över 3 djur. Ja, jag skriver djur för jag är lite oense med vad det egentligen var för djur. Jag tyckte absolut att det såg ut som renar, men när jag berättade det för Daniel påstod han att det faktiskt inte finns renar här nere, eller det är inte så vanligt. Han trodde det var rådjur. Men de såg mycket större och farligare ut än ett litet rådjur.

 
Jamen det är ju inte så stor skillnad i utseende... =)

I fredags var jag och mamma och tittade på musikteaterskolan i Bjärnums vårshow. De är grymt duktiga. Jag önskar att jag var duktig på att sjunga och dansa. Ibland tänker jag att jag är jätte duktig på att sjunga och dansa, men att ingen vet om det och så kommer ett tillfälle när jag får visa upp det och alla blir jätte chockade och tycker jag är grym. Sen tänker jag, men jag måste ju visa detta för någon och då kommer jag på att jag bara tänkte att jag var grym och att jag inte är det på riktigt. Lite rörigt. Mina tankar är oftast lite röriga. Till exempel när jag läser en bok, eller ser en film då blir jag så inne i handlingen och tänker mycket på huvudpersonerna och handlingen att jag tillsist tänker att det är på riktigt coh att jag känner personen i verkligheten. Så jag kan sedan berätta för någon "ja en jag känner hon har..." sen kommer jag på, nää just det, det var ju bara en bok. Nu låter det som jag är galen. Men ni behöver inte vara oroliga, jag är helt normal för det mesta.

I lördags vart det Malmö FF 100 årsfest. Det var en trevlig, fast ganska långdragen middag. 800 personer hade samlats för att fira Sveriges finaste förening. På något sätt blir alltid sådana middagar ganska sega. Inte förrän vid halv 1 hade vi ätit upp men då var både jag och Roland så trötta att vi bestämde oss för att åka hem. Det var dock trevligt att få uppleva en 100 års middag! Mellan de olika rätterna gjorde man en historisk resa med MFF genom tiderna, det var häftigt att se gamla klipp och gamla bilder. Vad var grejen med de små shortsen?

Söndagen var jag uppe tidigt. Lyxade till med hotellfrukost med pappa och magda. Gott! Kollade på B-laget, gick promenad och tränade på gymmet. Sedan var jag väl värd McDonalds och videomix. Jaaadå!

// Linda

Mimmi citatmaskin!

Om nu förra inlägget tillägnades OS hjältarna så måste jag tillägna (ja, jag är helt enkelt inne i en tillägna fas just nu... tips på någon att tillägna något?) detta inlägg till Mimmi...




Detta är Mimmi. Mimmi är världens sötaste, gulligaste och roligaste kompis. Mimmi är också komisk. Mimmi är en citatmaskin... Ibland tänker inte Mimmi på vad hon säger, vilket vi andra oftast har mycket roligt åt.

Mimmi (efter att hon konstaterat att OS faktiskt inte borde få finnas eftersom det är så tråkigt): Var ligger egentligen Vancouver?

Tommy: Men gissa Mimmi...

Mimmi: Är det Polen? 

Mimmi, du är bäst! Snart kör vi igen...

 

Vemodigt men nu är det över...

Jag vill gärna, genom detta inlägg, hylla det svenska längdskidlandslaget................ Så nu har jag gjort det.

Nää lite mer är de faktiskt värda. Det var längesen, eller ja det har faktiskt inte hänt innan, som jag suttit så trollbunden framför OS. Jag struntar fullständigt i skidskyttarna, som alltid bommar i avgörande lägen, jag struntar också i curlingen, som har så mycket matcher att man i stort sett kan se curling dyngnet runt och jag struntar faktiskt ganska mycket i Anja Pärson, som Pernilla Wiberg fullständigt dyrkar. Nej det är längdkillarna och längdtjejerna som förgyllt mitt OS. Igår, efter ett kanonlopp av samtliga svenskar i 5-milen, gck luften ur mig. Jag kände mig trött, tom och faktiskt deppad. Tänkte att det kanske var söndagsångest som drabbat mig. Men insåg faktiskt att det var något helt annat. Det var sorg över att OS nu var över... Jag saknar redan Haags fnitter, Hellners stora leende, Olssons enorma inställning, Södergrens comeback... ja det går att nämna mer men framförallt saknar jag all underhållning truppen bjudit på och med en jäkla dos självförtroende på topp. Nu tänker vissa kloka människor, "jaja men det är ju VC till helgen igen". Ja jag vet men det blir lixom inte samma sak.



Det var nästan så att glädjetårar kom när sammandraget av OS visades igår. Jag får fortfarande, när jag tänker tillbaka, rysningar av guld-staffeten och jag ler inombords av intervjun med Haag och Kalla och framförallt är jag lite småkär i Hellners sätt att vara och hans sätt att tävla. Jag är nog helt enkelt lite kär i honom. Nej fel, jag är kär i hela längdskidlandslaget.



Lite fina småmissar har allt Vancouver bjudit på under OS-dagarna, så därför avslutar vi nu med ännu en liten miss, eller vad sägs om den här...