Idag är jag tråkig... men mogen.

Riktigt riktigt tråkig känner jag mig. Var bjuden på 3 olika fester ikväll. Gissa vart jag hamnade, hemma i soffan med videomixgodis och en Wallanderfilm. Jag orkade helt enkelt inte ge mig ut i nattlivet. Förut, då skulle jag ha gett mig ut ändå, fast jag inte hade känt för det och när jag väl kommit till festen hade jag säkerligen haft riktigt kul. Jag hade säkert haft lika kul ikväll, vilken fest jag än hade gått på. Men idag tog jag ett moget beslut. Det har varit så extremt mycket på jobbet och med allt annat på sistonde och min kropp har lite sagt i från, jag har varit extremt trött, haft ont i halsen till och från och haft ont i stressknölarna i huvudet. Jag tror jag måste lyssna på vad min kropp säger och ikväll så ropade den film och godis. Det kommer bli en tuff helg nästa fre-sön med student, sanktandag och fest så jag behövde en återhämtningshelg.

Men, usch vad jag känner mig tråkig och usch vad jag längtar ut ikväll, eller inte ut egentligen för jag har det mycket skönt i mina mjukiskläder i min soffa, men jag längtar efter vännerna, Ankan, Jöns och Lojd. Hade varit riktigt skoj att träffa allt folk som är ute ikväll. För en sak kan jag lova, jag är nog den enda i Hässleholm som sitter hemma ikväll. Idag är nämligen Hässleholm partystaden, med både cruising och Siesta!

Men jag tog i alla fall ett vuxet beslut. Kanske skulle börja samla på vuxenpoäng? I så fall har jag ett till idag, istället för hämtemat, gjorde jag sallad och biffar... Jag kanske helt enkelt börjar bli vuxen?

Nepp nu ska filmen i gång, kommer säkert bli mörkrädd och ha svårt att somna sen, typiskt mig, älskar läskiga filmer typ kriminalare, men när filmen är slut är jag övertygad om att en läskig man ska bryta sig in i mitt sovrum och mörda mig. Haha psyko jag vet! När vi var små och det var läskigt på TV sa alltid pappa till oss att blunda, jag som redan då var lite rädd av mig blundade alltid stenhårt tills pappa gav klartecken att det läskiga var över. Min lillebror däremot, han tjuvkikade alltid, kollade mellan fingrarna... Ändå är han inte hälften så mörkrädd som jag. Kanske ska skylla allt på pappa, att jag inte fick vänja mig vid läskiga filmer som liten. Det kan vara en tes!

Bildspel från förra helgen

Okej, lovade ju bilder för några dagar sen på förra helgens bravader, men den här veckan har varit helt galen och jag har helt enkelt inte haft en minut över för bloggen. Crazy! Här kommer dem dock, ett litet skönt bildspel från förra långhelgen.

Torsdag:

Grillning med familjen











Fredag:

Bild: Kunde gå lite tidigare från KvP och hann möta upp Danne för en fika i stan. Mums!


Bild: På kvällen kom Martin och Maria och grillade, vi planerade vinterns Vietnamresa!

Lördag:

Tidig seriefinal mot Hammenhög, tyvärr förlust med 2-0. Jag är sämst förlorare i världen. På kvällen var det mellanstadiedisco, Nora och Elida hade fyllt 25. Vi åt popcorn, lyssnade på gamla mellanstadiehits och tuggade stora tuggummi, precis som förr. Dock kan jag inte minnas att jag drack bål och vin i klass 4-6... Måste förträngt det!


Bild: Gunnar är glad när det är dags för match


Bild: Grymt fokuserad, nästan lika bra som Torres...


Bild: Ozzie laddar på bussen

Bild: Ingen vacker syn, men det är fakta, såhär ser fotbollsfötter ut efter några matcher. Blåa tår och skavsår.


Bild: Fia är grymt laddad, denna blick skojar man inte om.


Bild: Coachen spanar


Bild: Nina och Maria taggar upp sig inför mellanstadiedisco


Bild: Kvällens födelsedagsbarn, Elida och Nora i egendesignade kjolar


Bild: Annika vågar allt!

På söndagen var det dags för match igen, ställde upp och dubblerad då B-laget saknade folk. Var riktigt kul, vi mötte serieettan. Dock tyckte min kropp inte det var lika kul på kvällen, helt slut i varenda muskel. Måste komma i håg att jag inte är 20 längre... =)

Så, det var väl en fin sammanfattning från förra helgen!


Mellanstadiedisco och vadkramp

Min helg har varit prima! Ska lägga upp lite bilder i morgon och de får helt enkelt tala sitt språk. Därför är detta blogginlägg egentligen helt meningslöst.

* Grillning med la familia
* Grillning med vänner
* Match
* Mellanstadiedisco
* Match

Mitt paradis i Sverige

Sundsandvik är beläget i Bohuslän, cirka en timmes bilfärd norrut från Göteborg. Sundsandvik är en liten by, med några åretrunt boende och några fler sommarstugor. Vår släkt tillhör dem som har sommarstuga där, ja faktum är att släkten på morfars sida har alla stuga i S-vik. Vi är 32 stycken släktingar i blandad ålder som delar på 7 stugor. 

Genom S-vik går en liten väg, annars är det mest stigar och grusvägar. Vår släkt har en egen liten strand nere vid havet, ja jag säger liten för stor är den inte. Trångt och mysigt blir det när hela släkten är på plats. Båtar finns det gott om, och för den som vill finns det möjlighet både till en segeltur eller en tur med motorbåt. Skärgården är helt fantastisk, kala klippor och fint badvatten. Tillskillnad från östkusten så lever vattnet på västsidan, både på gott och ont, brännmanter är inte en favorit. En favorit som liten var dock att fiska krabbor från vår brygga. Stackars krabbor åkte upp och ner, från havet ner i en spann, tillbaka till havet och jag ger mig tusan på att det var samma krabbor som dagen efter lockades av våra musslor och klädnypespön.


Bild: Utsikt från vår stuga

Någon affär finns det inte i S-vik, då får man åka bil eller båt om man bara vill ha något litet. Duscha gör vi i vår utomhusdusch, mycket uppfriskande. Fram tills för några år sen var det utedass som gällde, det har dock ersatts av en inomhustoa till mångas lättnad. TV eller telefon har vi inte i stugan, då får man ner till mormor och morfars stuga som är lite mer "lyxig" då dom bor där hela sommarhalvåret. I S-vik finns inga krav, hit är alla välkomna och alla får vara precis som man är. Det är en fantastisk känsla att gå runt mellan stugorna och prata med släktingar som man annars inte tar sig tid att träffa.


Bild: Morfars bror med en liten motorbåt

Sundsandvik är mitt paradis, här har jag spenderat somrarna från nyfödd tills nu och varje år njuter jag lika mycket över att få komma upp. Här lever man utan all hightech som nu tar över vår vardag mer och mer, barn får vara barn precis som förr utan data, tv och playstation. Istället bygger man kojor, fiskar krabbor, tar motorbåten och fiskar sent på kvällen, grillar ute på en ö, bestiger något utav de två bergen som finns. Kreativiteten får möjlighet att utvecklas med alla utomhuslekar och sällan ser man några av småkusinerna sitta inomhus.

För de hurtiga börjar morgonen med en lång morgonpromenad, oftast är det kvinnorna i släkten som möter upp varandra längs vägen. Detta gör att rundorna oftast ha en tendens till att bli lite av en tjatterrunda. Djungeltrumman går snabbt i släkten, har något hänt vet alla det inom loppet av några timmar. Inga hemlisar här inte. Men det har sin charm.

Midsommar går vilt till, då samlas hela sundsandvik kring midsommarstången med sina picknickkorgar. Barnen dansar kring stången och de vuxna fikar och har mysigt i gräset. På kvällen samlas hela vår släkt, och då börjar festen. Vår släkt är en partysläkt och midsommar är den stora sommarfesten då oftast alla är samlade.


Bild: Kusinerna i midsommarkransar

Sundsandvik är helt enkelt ett paradis, och enligt morfar lyser alltid den lokala solen i Sundsandvik!


Är jag den enda i Sverige...

... som jobbar i dag?

Stationen var öde, jag fick två säten själv på tåget, Malmö var tyst och på jobbet är det kusligt dött, ingen telefon som ringer och inga mail att besvara. Vad ska jag göra idag?

Jag har fått min nya systemkamera. Måste lära mig den ordentligt. Inte som med alla andra saker, där man struntar i att lära sig alla finesser, struntar i bruksanvisningen, kör på det man redan kan. Nej, för första gången ska det bli ändring, jag ska lära mig kameran utan och innan, allt ska jag kunna!

Måste lära mig photoshop ordentligt också. Hmmm, vad ska jag få tiden i från? Får nog ta lite semester.

Följande djupa diskussion förs på jobbet: Som personer som ringer mitt i natten när de är onyktra och då är jätte sociala och vill prata hur mycket som helst. Sen i nyktert tillstånd vågar? vill? de inte snacka. Vad är det som gör att man blir så extremt social mitt i natten på fyllan? Vilken är den riktiga personen? Den som vill snacka, eller den som inte är intresserad av att snacka?

Snart ska jag och Tommy dricka lyxkaffe, tror till och med jag ska slå till med en croissant, blir med vaniljsmak tror jag minsann och dag! (OBS: Tommy, nu nämnde jag dig igen)

Sommarlängtan


Bild: Hanna och jag i Rimini.

Halvdag!

Jobbar bara halvdag idag, det dära är en riktigt bra regel tycker jag. Dagen innan röd dag, jobbar vi bara till tolv (om vi är klara med dagens sysslor). -Jag är alltid klar med dagen sysslor när man får läge att ta en halvdag. Gäller att planera in så man har lite mindre sysslor just den dagen.

Ska äta lunch med min kusin idag. Eller, ja, det är ju egentligen inte min kusin, det är min mammas kusin. Men då vi är lika gamla är det lättare att säga att vi är kusiner, är att säga att jag är deras kusinbarn. Det blir så förvirrat då.



Bild: Annika, "Kusin" Maria och så jag! Kniiiiiiiiiip!

Ciao!

Blyger

Jobbar, men i dag har jag dåligt med motivation. Sitter och stirrar på skärmen men får inget gjort. Har en sådan "blyg" dag, när jag tycker det är jobbigt att ringa ett samtal, jobbigt att ta kontakt med folk och skjuter på det under hela dagen. Konstigt för det är så inte jag... Jag gillar ju att prata, gillar att ta kontakt med nya människor och är egentligen en social varelse. Undra varför man då har sådana här dagar.

Se hela bilden


Ska på möte med Helsingborgs IF i eftermiddag. Hoppas jag får tillbaka min sociala gen tills dess

Jag längtar till sommaren. Första sommaren där jag kan ta ut semester. Ska bli så skönt. Börjar sommaren fint med en resa till Grekland. Sedan blir det jobb i två veckor, vi är huvudsponsorer till Åhus Beachhandboll, så ska bo nere i Åhus i 10 dagar. Sen ska jag försöka vara ledig i två veckor. Vill upp till stugan och bara kunna slappa där i några dagar. Sundsandvik är nog det bästa stället på jorden. Skulle vara riktigt kul att dra upp ett helt gäng och bara vara!

Nu är jag hungrig, ska höra med Tommy om han vill äta snart. Här blir det taco, fast utan tacoskal, mums!

Min dag som lat

Vi var hemma i går vid halv 10. Klockan 10 sov jag gott i soffan. Vaknade vid 02.00 och orkade precis hasa mig in till sängen. Helt otroligt hur trött man kan bli av att inte göra någonting. Det tar verkligen på krafterna att vara friluftsmänniska. Blev väckt 03.45 i natt, blev ju livrädd. Var helt säker på att jag hade försovit mig till jobbet och att det var Roland (chefen) som ringde och väckte mig. Min första reaktion, stäng av telefonen och kom snabbt på en anledning varför du är sen. När jag väl tryckt av mobilen, såg jag att det var en kompis som ringde. En väldigt trevlig kompis dessutom så det gjorde ingenting att jag blev väckt!

Idag vaknade jag dock tidigt, pigg som en lärka, meeen med världens träningsverk i de mest mystiska musklerna i armarna. Åt en lång frukost, och har sedan njutit av solen hela dagen. Jag har bara slöat, jag som hade planerat att bunkra upp med lite mat inför veckan. Nepp, när man väl börjat slöa en dag så är det sååå svårt att ta sig ur det. Istället är man trött hela dagen. Tills kvällen kommer och man ska krypa till kojs, dåå såklart är man pigg som en lärka!

Kollade IFK Hässleholm idag, tidig seriefinal mot Karlskrona, gick inte vidare bra. Tur serien fortfarande är lång.

Funderar förresten på att införskaffa en ny kamera. En system kamera, Nikon D40. Farmor, som ändå är proffs på foto var mer inställd på att jag skulle införskaffa en ny kompakt istället. Men är mer sugen på en system. Gäller att beställa kameran i tid, så jag hinner lära mig den innan sommaren. Någon som har några tips?


Storfiskaren

Ja, en stor ful fisk blev det, en regnbåge. Det var inte utan kamp måste jag tillägga, sicken stark rackare! Ta livet av den vågade jag inte, där fick pappa rycka in. Jag tog nog upp den enda fisken som var hungrig (eller lättlurad) för något mer napp fick vi inte.


Bild: Jag med min fångst

Trots att vi inte fick mer fisk var det en mysig dag. Var skönt att, efter den senaste tidens helgjobb, få ha en dag utan att behöva göra någonting. Bara sitta i båten och lyssna på det kluckande vattnet. Var skönt att få gå som en lodis, utan att sminka sig, tvätta håret, eller ta på sig snygga kläder. Nää, på med regnställ, stövlar och luggen i klämma. Jag älskar friluftslivet...

... ända tills jag började frysa. Då hjälpte det inte hur mycket jag än tog på mig. Pappas super strumpor som man verkligen inte kan frysa i, ja inte ens dom hjälpte. Satte mina fötter mot elden och skulle värma dem, de va så kalla att jag inte ens kände att gummisulan på skorna smälte. Ett stort hål blev det under båda skorna, tur jag inte fick brännmärken på fossingarna. Jag fryser alltid om fötterna, som isbitar, sen blir de aldrig varma igen.


Bild: Jag bränner upp mina skor. De skulle ju ändå slängas!

Mat smakar alltid som bäst när man är ute i skogen. Man bryr sig inte om det är lite kvistar eller smuts på maten. Fingrarna är smutsiga och alla delar på en mugg. Det spelar lixom ingen roll, mat smakar ändå ljuvligt! Vi grillade hemmagjorda hamburgare, till det, friluftslivets måste, marabou mjölkchoklad. 


Bild: Fiskarfamiljen


Bild: Mysigt i båten 


Serieledare...

... DET ÄR VI!!!

     

Sanktaninvigning med rullande jättebollar!

Märker att jag har varit riktigt slarvig och inte uppdaterat bloggen på evigheter. Men det är så det är. Ibland har man ett liv ibland inte. Ja menar alltså att när jag inte skriver här, så har jag ett annat liv. Vilket egentligen är riktigt positivt. När jag skriver här, har jag för tillfället inget liv, istället skriver jag om de gånger jag har haft ett liv. Rörigt men sant!

Min största uppgift på KvP är att vara projektledare till Sanktan, som är världens största fotbollsturnering. Turneringen har funnits i Sthlm i 51 år, där Expressen leder projektet. Expressen äger ju KvP och GT och i år bestämde man att fotbollsturneringen var redo att växa ordentligt och då med att Skåne och Göteborg klev in i bilden. Sanktan innefattar det ordinarie seriesystemet för ungdomar, vilket innebär att alla från 10-18 som spelar seriespel i Skåne per automatik är med i Sanktan. Serierna spelas precis som innan, men vi lägger till massa extra event och happenings. Dessutom har vi en hemsida www.sanktan.se där vi skriver dagligen om ungdomsfotbollen i Skåne, plus en helsida i KvP varje lördag i sporten. Vi har tom en reporter som jobbar 100% med bara sanktan. Ja, det var en kort förklaring av ett komplext projekt. Det är dock ett väldigt roligt uppdrag att vara projektledare för, speciellt med mitt fotbollsintresse.

Den 23/4 till den 26/4 var det stor invigning. Vi huserade i stadiums butiker, då det är huvusponsorer. Här byggde vi upp olika aktiviteter så som, nicktävling i nintendo Wii, test - vilken spelartyp är du, fotbollsmemory och fotovägg. Den stora happeningen var dock bollrullningen. Vi hade en jätte boll, och då menar jag JÄTTE boll, som vi rullade upp och ner längs gatorna i Malmö, Kristianstad och Helsingborg. Vi hade hjälp av lokala lag, som tyckte det var super roligt. Själv hade jag lite halvpanik. Jag såg framför mig hur bollarna rullade över uteserveringar och in i människor. Ett tag var det riktigt nära att vi rullade över ett torgstånd, min första tanke var, jag går härifrån. Bra lösning, jätte bra! Men i sista stund lyckades vi rädda den lilla tanten och hennes torgstånd. 



 

Det bästa av allt med invigningsdagarna var ändå vårt underbara gäng som jobbade i hop. Dagarna går så fort när man har roligt ihop. Det är konstigt ändå, första dagen träffas 9 människor som inte träffats innan och på bara 4 dagar känns det som man känt alla i år!







Längtar faktiskt tillbaka lite. Speciellt saknar jag BudMickeOlle, världens positivaste människa. Vad som än hade hänt, eller vad han än hade gjort, var det toppen, jaou!!!

Snart sanktandag, då ses vi igen. I sommar kör vi reunionparty, då ska jag blåsa upp alla bollar och sätta tillstånd och allt sådant på Niklas, han hade så många bra idéer han ville genomföra när jag stod som ansvarig, så i sommar ska de genomföras =)

Klockan är mycket, ska ju upp och fiska i morgon och samla vuxenpoäng. Tror pappa uppskattar om jag är pigg då.

God Natt!

Min dag som journalist!

Åkte till Holland med jobbet förra helgen. Var en resa för alla som är samarbetspartner med Skånes fotbollsförbund. Måste erkänna var lite orolig innan vi åkte i väg, såg deltagarlistan och det var bara män, eller ja alla utom en, Barbro från TFF. Det är väl inga problem om det skulle vara bara män, men det jag såg framför mig var ett gäng gubbar, fula i mun och med ölmage. Jag ska väl inte säga att jag var helt fel på det, men majoriteten var ändå väldigt trevliga och faktiskt var där 2-3 stycken i min ålder (eller, ja, det beror på, nuförtiden räknar jag ju de som är 35 till min ålder). 

Vi hade jätte trevliga dagar. Vi träffades redan 6.15 på Sturup flyplats och redan 8.20 på planet så korkade några upp första alkoholen. Inte jag dock, var lite för tidigt för mig (vuxenpoäng eller vad?!). Vi landade i Amsterdam och åkte buss ut till Groningen, 2,5 jäkligt sega timmar... dessutom några något överförfriskade gubbar som tjötade blondinskämt. 

Hotellet vi bodde på var super fint, 4-stjärnigt och allt. Kändes riktigt lyxigt. Vi blev bjudna på trerätterslunch och sedan kom Andreas Granqvist och hälsade på (för er som inte är fotbollsnördar spelar Andreas i Groningen, har spelat i HIF och Wigan innan). Tänkte direkt att detta vore ju bra att ha på sanktan.se. Så efter han hade pratat klart med oss tog jag tillfället i akt och frågade om han hade tid för en liten intervju. Jag fick ju säga att jag var från KvP men att jag INTE var journalist, annars hade jag nog gett KvP´s journalistkår dåligt rykte. Man har ju inte riktigt intervjutekniken inne, lagom pinsam tystnad när jag långsamt och med fin handstil skrev hans svar. (skriver jag slarvigt hade jag ju inte kunnat läsa det). Men Andreas var hur snäll och mysig som helst och såååå tålamodig med mig. En tresidor långt intervju blev det. 


Bild: Andreas Granqvist och gästjournalist på KvP

 Vi promenerade sedan in till Groningen city. Vilken mysig stad. Vi i Malmö är stolta över Turning Torso, här var varje byggnad helt arkitektiskt fantastiska (jobbigt och säg den där meningen). Alla byggnader var häpnadsväckande och det kändes som att gå i en sagostad. Ändå var Groningen en studentstad, med fullt uteliv visade det sig senare.


Bild: Mys i Groningenstad

Middagen serverades även den på hotellet. De som inte redan var runda under fötterna, rundade snabbt till och de som redan tidigare under dagen varit överförfriskade kämpade på i samma anda. Vi drog sedan ut och gjorde Groningen stad osäker. Först lite uteservering (student café, vårt gäng höjde medelåldern avsevärt), sedan hittade vi till ett uteställe som nog är det mysigaste jag varit på. Bottenvåningen bestod av en karaokebar, det var inte vår cup of tea direkt, men övervåningen var en pianobar, två stycken pianister och en på trumma spelade livemusik hela kvällen, gamla discoslängare och rockklassiker före hela slanten, oavsett om man stod på dansgolvet eller i baren svängde alla loss tillsammans. Holländarna är så trevliga! På övervåningen sen var det en mysig lounge, med gungor och dämpad belysning. Där fanns något för alla helt enkelt.


Bild: Varmkväll på studentstället

Nästa dag var det match dag, Groningen hade hemmamatch.


Bild: Groningen med svenskarna Berg, Granqvist och Stenman

Innan match var vi tvugna att ta lite förfriskningar. Precis vid arenan gick en liten å och vid denna låg ett mysigt lite café med en sandstrand. Där satt vi någon timme och slappade i solen.


Bild: Uppladdning på strandcafé

Matchen avgjordes på bästa möjliga sätt. Andreas Granqvist stod för ett riktigt klassmål. Tog bollen på egen planhalva, dribblade upp och förbi den ena motståndaren efter den andra, för att sedan kliva in mellan backarna och trycka upp bollen i nättaket. Kul att det var just han som avgjorde, måste varit mina peppande ord dagen innan!


Upplevelser som förgyller vardagen

Jaa, då var det fredag... De flesta tänker nog, guuuud vad skönt att veckan äntligen är slut!!! Visst är det skönt med helg, men för mig dyker lixom helgen bara upp, jaha nu var det fredag och helg. Det är inte så att jag går och längtar efter helgen och räknar ner dagarna som många andra gör. Detta beror ju sjäjlvklart på att jag trivs så otroligt bra med mitt jobb, det är ett drömjobb och jag njuter av varje dag! Det är klart man har jobbiga dagar med, när man är trött och har tråkiga arbetsuppgifter, men i stora drag trivs jag som en fisk i vattnet.

Satt lite och tänkte på vad jag har fått uppleva sen jag började jobba på KvP:

- Resa till Milano, sitta i solen på torget, dricka vin, mysa med helt underbara människor, se fotboll, äta gott och självklart gå ut på ett häftigt uteställe.

- Stå på VIP listan till fotbollsgalans efterfest på Undici och festa med alla fotbollsprofiler.

- VIP kort till alla HIF och MFF matcher.

- Bo i lyxstuga i Åre, åka skidor, se världscupen, umgås med mysiga jobbkollegor, afterworka på bygget, gå på fin sponsormiddag, träffa kända skidprofiler bland mycket annat.

- Se SM finalerna i innebandy och gå på deras SM middag med efterföljande efterfest.

- Åka till Holland, sitta på mysiga café, träffa Andreas Granqvist, gå på häftigaste pianobaren, se fotboll och mycket mer.

Helt otroligt, då har jag ändå bara jobbat i 8 månader... Hoppas fortsättningen blir lika utmanande!

I morgon ska jag samla vuxenpoäng, ska umgås med min pappa en hel dag. Vi ska fiska. Jag vill inte döda någon fisk och jag vill inte agna, jag vill bara känna rycket och dra upp fisken.


Dags att äta, grillade fläskfilé med god sallad och guacemola, mums mums!