Yeahy!

Dåååå vad det äntligen dags! I morgon bär det av till Greece! Fick lite smått panik idag. Hittade verkligen inte mitt pass... Letade hela morgonen. Sen bar det av till Åhus, messade då mamma om passet. Hade inte velat göra det innan dess eftersom hon blir så stissig. Fick följande sms som svar:
"Linda, hur fan kan du åka till Åhus när du inte har ditt pass"

Haha!

Paul hade en teori. När jag stöter på jobbiga saker så flyr jag problemet. Undra om det verkligen stämmer? Det gör det kansek. Hmm kan väl kanske stämma lite. Sen ville jag ju inte missa en soldag. Helt underbart i Åhus idag. Varmt, fläktade lite och varmt i vattnet. 

 När jag kom hem hittade jag dock passet igen. Gött! Slipper jag bege mig till Sturup i morn och fixa nytt pass.Hoppas nu bara vädret är fint i Grekland, har väl varit lite sisådär den senaste veckan. Aja, ska bara bli skönt att komma i väg, blir det inte sol kommer jag ju bli kulturellt lärd av alla sevärdheter. 

Nu ska jag trycka ner det sista i väskan. Ja, som vanligt har jag för mycket med mig. Men jag vill ha lite att välja på. Då prioriterar jag faktiskt att ha valbarhet och få dras med en tyngre väska. Lite pinsamt var det dock sist, jag fick en lapp på min väska, en varningslapp där det stod heavy. Hmm, det var faktiskt lite pinsamt. 

Kalimera (hmm eller är det kalispera??!?)  

Ensam och deppad

Jaa, då sitter man här själv hemma 1 på natten. Hade SPA kväll här ikväll med Maria och Annika. En tjej från Mary Kay kom och vi körde hela spakittet. Så lena som mina ben är just nu har de aldrig förr varit. Ingen överdrift! Man skulle kunna ta fel på mina ben och ett oljepolerat golv (vet inte hur det känns men gissar att det är lent och mjukt). Sen kom Sandra och Marie hit och även Nina och Maria tittade in en sväng. Vi partade på och det kändes lite som gamla tider, med ragnar och jag har aldrig. Nu precis drog alla i väg till Kingan. Jag blev dock kvar hemma. Vägrar gå ut i glasögon och osminkad... (ni vet min ögoninfektion)

Jaja får väl gå och lägga mig då!


God Natt!

Midsommar bildspecial

Måste lägga upp lite bilder från midsommar i Sundsandvik.

    

    

    

Gammal som ung firade ihop. Allt från 10 år till 70+. Det är ju det som är så härligt med vår släkt. Alla är med och alla är på G!

Känd eller okänd - det berör!

Kom av en händelse in på en minnesblogg till Therese, som blev mördad av två jämnåriga. Hennes vänner skriver om hur overkligt det känns och att man inte vill tro att det är sant. Det är så sorligt att läsa, även om man inte kände Therese, påverkas man av det som skrivs, man blir berörd och det känns bara så onödigt. Hur kan någon ha så mycket hat och ilska i sig att man känner att man har rätt att avsluta någon annans liv...?

Kommer också att tänka på Alma, söta solstrålen Alma. Det är fyra och ett halvt år sedan den dära jäkla tsunamin tog HIF´s solstråle med sig. Det kändes också så onödigt. Livet vändes upp och ner för hennes familj på bara 30 minuter, och en resa som skulle vara så rolig och som Alma sett fram emot så mycket förändrar livet för alltid.

Rätt ofta tänker jag på Alma, det fanns få som alltid var så glad som hon var. Oavsett om det var snöstorm på en grusträning, kom Alma med världens leende och det smittade av sig. Tänk om alla hade haft den inställningen, vad enkelt allt hade varit då.

Oavsett om man känner personen som omkommit väldigt väl, eller om man bara får ta del av nyheten genom tidningar och bloggar så berör händelser när unga omkommer väldigt mycket. Man inser att på en handvändning kan allt hända! Unga människor som har hela livet framför sig, drar med sig så mycket sorg när de försvinner. Även om de är sorglig när äldre dör, kan vi acceptera det på ett annat sätt, det är lixom livets gång. Men när unga rycks bort är det bara fel fel fel!



Bildkollaget är tagit från Almas minnesfond, som jag tycker är himla fin!


Man kunde trott det var fredagen den 13!

Glömde berätta om min otursdag.

Vaknade på morgonen i onsdags och hade så ont i mitt öga. Kunde inte använda linser (tur jag har coola brillor) och jag kunde inte sminka mig (ingen katastrof när man är lite sommarsolbränd). Ögat var rött och svullet. Det blev att besöka företagshälsovården som konstaterade att jag hade ögonlocksinfektion, andra gången på ett halvår, vad är oddsen? Inga linser och inget smink på 6 dagar...!

Sedan på lunchen, började det klia som tusan på armen, då märker jag att det sitter en ful liten fästing där och slurpar i sig av mitt blod. Så äckligt. De är inte bara fula utan även riktigt äckliga. Kunde inte äta upp min mat, har ju sådan insektsfobi. Kunde ju heller inte ta väck den själv. Jag vägrar röra en insekt. Så Rolle fick knipa bort den lilla vampyren.



Snacka om att allt kom på samma dag. Men bättre idag än när jag är i Grekland. Fast risken att få fästingar är väl inte så stor i Grekland kanske.

Exklusivt för smurphina.se

Idag ligger min intervju med Andreas Granqvist uppe på sanktan.se... Jag ser helt salig ut på bilden. Som en liten flicka som träffar sin största idol!  Dock tänkte jag att ni skulle få fulla versionen exklusivt här på min lilla blogg - Inte dåligt va!

Sanktan åkte till Holland för att träffa Andreas Granqvist


Den Holländska ligan, Dutch Eredivisie, har genom åren varit mycket populär bland svenska fotbollsspelare. Det vimlar av svenskar i några av lagen. Den klubb som har flest svenskar den här säsongen är FC Groningen. Kvällsposten åkte till Groningen för att träffa klubbens svenska mittbacksklippa, Andreas Granqvist.


I bussen från Amsterdam till Groningen blir vi förvarnade "samla nu på er många frågor för Andreas är inte särskild glad i att prata". Detta visade sig dock vara helt fel. Vad som mötte mig på hotellet i Groningen var en mycket ödmjuk, trevlig och framförallt talför Andreas Granqvist.   


Hur gammal var du när du började spela fotboll, och varför började du med just fotboll?

•-          Jag var 5 eller 6 år och jag började mest för att kompisarna spelade, och givetvis för att det var kul. Jag spelade även innebandy i Påarp i division 2-3, men när jag var 15 år var jag tvungen att välja en sport att satsa på och då blev det fotbollen. Det var ett lätt val, dels var det roligast, sen kommer jag även från en fotbollsfamilj och det har alltid varit fotboll som gällt.


Vilka klubbar har du spelat i?

•-          Jag är fostrad i Påarp och spelade där tills jag var 15 år, då gick jag till Helsingborgs IF. När jag var 19 år gjorde jag min första A-lags debut. När jag var 22 år värvades jag av Wigan Athletic i Premier League. Året efter köptes jag upp av FC Groningen och det är där jag spelar idag.


Varför valde du just den Holländska ligan?

•-          Det är en mindre liga med lugn miljö, vilket är jätte bra att utvecklas i. Jag får spela mycket och får då kontinuerlighet. Jag gick till Groningen för att ta ytterligare ett steg. Här är jag i startelvan varje match, vilket var ett av målen när jag gick från Wigan. Jag ser det som ett bra mellansteg ut i övriga Europa och de stora ligorna. Jag vill vidare men har ingen brådska.


Vad är den största skillnaden på Allsvenskan i Sverige och ligan i Holland?

•-          I Sverige fokuserar man mycket på försvarsspel. I Holland däremot är det mer anfallsinriktat och tekniskt. Det gör ingenting att man släpper in fem mål så länge man gör fler. Att nolla är inget viktigt, detta gör att jag som back många gånger ställs i svåra situationer, det blir många 1 mot 1 lägen. Topplagen är bättre i Holland än i Sverige, men bottenlagen håller högre kvalité i Allsvenskan.


Om du jämför Holländska ligan med Premier League i England?

•-          I England är det högre tempo och mer aggressiv fotboll. Holländska ligan är mer spelskicklig. Lagsammanhållningen är också väldigt bra i Holland, här är den mer som i Sverige. Men det är svårt att jämföra, England har enligt mig världens bästa liga.


Du var 22 år när du gick ifrån tryggheten i Sverige till Premier League. Hur var det att ta det klivet?

•-          Det är ett väldigt stort steg att ta. I England är det väldigt hårt och väldigt tuffa krav. Det gäller att vara stark och ha en stark karaktär. Jag tyckte det var jobbigt de första 6 månaderna, samtidigt var det väldigt lärorikt, klarar man Premier League så klarar man övriga ligor. Mellan spelarna är det en härlig lagkänsla, men det är väldigt tuff mentalitet. Jag har haft tur att ha någon annan svensk i varje lag jag spelar i, detta betyder mycket, det ger en trygghet och dessutom är det skönt att kunna prata svenska.


Vad kan du ge för tips till unga svenska spelare som vill ut i Europa?

•-          Det är ett jättestort steg att ta. Etablera er först i allsvenskan och spela regelbundet där i 2-3 år, sen är ni mer redo att ta steget vidare. Åker man utomlands för tidigt tror jag det är svårare att lyckas, det är hårda krav och de tar inte hand om dig som man gör i Sverige, lyckas man inte prestera det som förväntas av en kastar de ut en.


Har du några andra bra tips till Sanktanspelarna hemma i Sverige?

•-          Ska man lyckas måste man tro på sig själv, man måste ha ett stort självförtroende. Allt är inte alltid lätt, man kommer att få motgångar och då gäller det att vara stark och stå emot, man får aldrig tappa tron på sig själv.


Hur ser träningarna ut i Groningen?

•-          Vi har långa och många träningar. 1-2 gånger i veckan har vi dubbelpass och 1 dag är vi helt lediga. I Sverige är det mycket mer fys än vad vi har i Groningen. Här är det alltid mycket teknik på träningen. Jag tror yngre lag i Sverige behöver mer teknikträning, modern fotboll bygger mycket på mer på teknik och anfallsinriktad fotboll, och inte så mycket defensivt. Tränaren ger instruktioner på Holländska, men skulle vi inte förstå förklarar de alltid på engelska. Vi går och lär oss Holländska några dagar i veckan så förhoppningsvis ska jag snart kunna prata flytande.


Vad händer om ni kommer försent?

•-          Det händer inte mig. Jag är alltid i tid, haha. Men vi har ett bötesschema med gula och röda kort.


Ni är fyra svenska spelare i FC Groningen, vem är bäst av er?

•-          Haha, det är tur vi spelar på olika platser så behöver jag inte svara på det, Fredrik Stenman spelar ytterback, Marcus Berg i anfallet och jag spelar mittback, och vi är alla bra på våra positioner. Petter Andersson är långtidsskadad (red. anm.) Men måste jag välja en som är bäst i FC Groningen får det bli Marcus Berg, det är tryggt att ha en spelare som gör 15-17 mål varje säsong. Han är i bra form just nu.


Bli du igenkänd på stan?

•-          Det var först när jag började spela för HIF som folk kom fram och pratade med en, det kändes väldigt konstigt i början men man vänjer sig snabbt. Men jag håller mig alltid inne om vi har förlorat.


Vem är den bästa spelare som du har spelat med?

•-          I Sverige är det Henke Larsson, annars är det Emile Heskey, som jag spelade med i Wigan.


Hur är Zlatan att spela mot?

•-          Zlatan är ingen typisk svensk spelartyp. Han har en fantastisk teknik och är dessutom väldigt stark. Man vet aldrig vad han hittar på och är därför väldigt svår att spela mot. Det gäller att man är vaken och på tårna hela tiden. '


  

Kommer du att spela den 6/6 mot Danmark?

•-          Jag hoppas att jag är med i truppen och kan tillföra laget något. Men Olof Mellberg, Petter Hansson och Daniel Majstorovic är väldigt bra och så länge de spelar känns de väldigt säkra. Dock är det en bra målsättning att försöka ta plats i landslaget.


Kommer du ihåg din första A-match?

•-          I HIF spelade jag en halvlek mot Göteborg, men min första hela match var mot Örgryte. Vi vann med 4-2 och jag gjorde en bra match. Det var en fantastisk känsla att springa ut till publikens jubel.


Var du nervös?

•-          Ja det var jag, och det kan jag fortfarande vara, men oftast är man så fokuserad att det nervösa släpper så fort man börjar spela. Det är en skön känsla när det pirrar i magen.


Skrockfull?

•-          Haha nää inte speciellt. Inte mer än att jag äter spagetti före varje match och sen knyter jag höger sko före vänster. Jag försöker äta nyttigt och bra innan match.


Vad är ditt bästa fotbollsminne?

•-          Jag kan plocka ett från varje lag. I HIF var det när vi vann svenska cupen guldet. Vi fick ett fantastiskt mottagande av alla fansen. Första Premier league matchen är också en höjdare. Det är alltid stort att få spela i premier league. Premiären i svenska A-landslaget är också ett av mina bästa fotbollsminnen.


När kommer du återvända till HIF?

•-          Jag hade några fantastiska år i HIF, jag trivdes jätte bra.


Så, du kommer att göra en Henke Larsson?

•-          Haha, ja om några år, då återvänder jag säkert till HIF


Slutligen, vad tror du om matchen i morgon? Ni möter NAC Breda.

•-          Det kommer bli en tuff match, de spelar aggressivt. Vi har mindre att spela för än vad de har och kan därför spela mer avslappnat. Det är viktigt för dem att vinna för att nå playoff. Men jag tror vi vinner med 2-0.


Matchen slutade 1-0 till FC Groningen. Målskytt? Jo, ingen mindre än Andreas Granqvist som i stort sett kopierade sitt fantastiska mål mot Utrecht i höstas. Precis som mot Utrecht fick Andreas bollen på egen planhalva och avancerade sedan mot mål, efter att ha dribblat av ett antal motståndare klev han snyggt in mellan två försvarare och tryckte bollen i nättaket, matchvinnare och bäst på plan enligt undertecknad! På planet hem hade vi för övrigt sällskap av assisterande förbundskapten Roland Andersson. Hade han möjligtvis varit och tittat på svenskarna i FC Groningen inför VM-kvalet mot Danmark?





Blågul kärlek

Vilken match det var förrgår! Jag beundrar detta U21 lag. De spelar med en glädje och lätthet som man sällan skådar i A-landslaget. Fotbollen är offensiv och djärvheten stor bland dessa unga killar. Fotbollen är händelserik och besluten som fattas på plan är inte baserade på rutin eller säkerhet. Killarna vågar så mycket mer på plan, ibland på gränsen till dumdristigt, men även om det inte går vägen förlåter man dem. För det är kul. Det är rolig fotboll.

Matchen i tisdags var bland de bästa matcher jag sett live. Sista fem sjöng publiken, en melodi som jag inte hört på en fotbollsmatch innan och spelarna på avbytarbänken stod och dansade med i sången, de bjöd på sig själva samtidigt som de visade att de uppskattade publikens stöd.

God lagsammanhållning är en underdrift. Dock är det lättare att skapa en stark laggemenskap i ett U21 lag än i ett A-lag. Det skiljer så mycket i ålder, erfarenhet och vart man är i karriären i ett A-landslag. U21 har även sluppit kvala till EM vilket har gjort att man fokuserat på andra lagaktiviteter och teambuilding.

+ Berg, största målskytten i U21 EMs historia, före storsjärnor som tex Pirlo. Det är stort och fler mål kan det bli!
+ Bajrami, vilken bolltrollare. Han gör det omöjliga i omöjliga lägen. Kulfotboll när han har bollen.
- De i klacken som inte fattade att det var en fotbollsfest och kastade in saker på vår målvakt, dagisnivå!
- Insläppet, hur svårt kan det vara att visitera jackor och väskor för att tömma det på flaskor och dylikt.


Bild: Marcus Berg, bästa målskytten i U21s historia


Hurtig!

Idag är jag stolt över mig själv.

Satte klockan på 5 i morse. Hade storslagna planer som i går kväll verkade sååå bra. Eftersom jag ska på fotboll ikväll Sverige - Serbien har jag inte tid att träna ikväll. Så igår bestämde jag mig för att träna på morgonen innan jobbet. Men när klockan väl ringde, kändes plötsligt planerna inte så genomtänkta längre. Kudden var så himla skön och ögonen så himla trötta. Rummet var kallt och täcket alldeles lagom varmt. Precis när jag höll på att somna om igen, tänkte jag, nää Linda skärp dig, lite bättre självkontroll har du väl ändå.

Så jag masade mig upp, på med träningskläderna, och tog en uppfriskande powerwalk. Helt underbart, soligt men ändå lite kyligt och så helt tyst ute. Ingen trafik och inga människor vakna. Gick in till stan och köpte frallor på Bjärnors konditori (helt kanon, på morgonen innan de har öppnat kan man gå in bakvägen och köpa helt nybakade frallor, det är service). 

Klockan 6 var jag hemma, duschade och lyxade till det med min goa bodylotion. Dukade sedan upp en super god frukost, nybakade frallor och nypressade juice (gjorde juice på äpple, päron, citron och ingefära), sååå gott. Kände mig nästan som en lyxfru! Sen kom sanningen ikapp mig när jag insåg att jag fick springa till bussen för att hinna med den. 

Men jag känner mig verkligen stolt över mig själv! Ska försöka göra detta oftare, dock betvivlar jag min självkontroll, ibland (läs:ofta) kommer nog alternativet att somna om väga lite tyngre!


Vill passa på att hälsa till Tommy. Tommy har en stor önskan att bli B-kändis. Att nämnas på min blogg är ett stort steg i rätt riktning!










I övrigt går Tommy under namnet Alessio, ett bra B-kändis namn!





Nedräkning!

Så, då var det måndag igen...

Nu börjar min nedräkning... om exakt en vecka och en dag kommer jag inte sitta på min kontorsstol med naturgodis och pepsimax framför mig och längta tills nästa Robertokaffe!

Nej för om exakt en vecka och en dag kommer jag befinna mig på detta ljuvliga ställe.



Nästa måndag sätter jag mig på flyget som tar mig till Parga i Grekland. Jag ska verkligen bara slappa, det är jag värd efter all stress som varit denna våren. Tänkte mig följande upplägg;

Joggingtur på stranden
Frukost
Sol och bad vid havet
Lunch baserad på vattenmelon och ananas
Mer sol och bad
Upptäcka öns sevärdigheter
Drink på balkongen
Middag och känna pulsen i staden

Inte helt fel väl? Kan man nog stå ut med. Hoppas bara solen är på sitt bästa humör!

_________________________________________________________________________________________________

Nu har jag en liten paus i mitt Sanktanprojekt (världens största fotbollsturnering, http://www.sanktan.se/), eftersom ungdomsserierna har uppehåll just nu.
 
Skönt, samtidigt som jag saknar det. Mitt nästa projekt är verkligen super kul, även om jag känner mig lite stressad att hinna klart med allt i tid. Kvällsposten är med som huvudsponsorer till Åhus Beachhandboll och vi har storslagna planer för veckan.


Den 10-19 juli kommer vi befinna oss på stranden i Åhus. Jag tycker verkligen ni ska komma och hälsa på i vårt tält. Vi kommer ha följande aktiviteter;


- Gör din egen löpsedel

- Första hjälpen mot getingstick

- Mr/Madame X

- Tävling, hur hårt kan du skjuta

- Kändishörna med autografskrivning





Vi kommer bo i Åhus under de 10 dagar som festivalen pågår. Vi är fyra stycken som ska jobba på stranden och bor i en liten stuga i närheten av bryggan i Åhus. På dagarna kommer det vara fullt ös, dock är jag lite orolig för hur jag kommer klara kvällarna. Jag är så rastlös och kommer väl klättra på väggarna till sist. Nä, vi måste helt enkelt aktivera oss i vår lilla stuga, sällskapsspel är ett måste (sålänge jag vinner, annars blir de ingen rolig kväll)!

Lunchen slut och dags att ta tag i jubbet!
See ya!


Konstig och flummig

Idag är jag konstig.

Jätte konstig.

Igår var jag flummig.

Jätte flummig.


Undra hur morgondagen kommer se ut. Jag hoppas på en bra tisdag.