Åke

När jag och Mathias var 6 och 8 år fick vi varsitt skelett, det var ett genomskinligt skelett som lös i mörker. Båda döpte sina skelett till Åke (efter Ika i rutan). Vi skulle köra upp till stugan och både jag och Mathias skulle ha med våra nya skelett att leka med i bilen. Mathias klippte ett snöre och knöt som en snara runt halsen på sitt Åke skelett och hängde det i pappas nackstöd. Det såg ut som stackars Åka hade hängt sig och fått hänga kvar i några år. Jag däremot, gjorde en säng av en kartong där min Åke fick vila med täcke och kudde hela vägen upp till stugan. Dessutom fick han sköna kläder som jag snodde från min barbiekille Ken.

Skillnad mellan tjej och kille?

Jag saknar mitt Åke skelett, han var en mycket god vän!

Kusligt tyst!

Idag har det varit väldigt tyst och öde på Kvällsposten. Nästan kusligt tyst. De flesta av annonsäljarna har varit ute på kundbesök och vi har bara varit 4 stycken här. Jag har lite svårt att koncentrera mig när det är så tyst! Låter konstigt för när jag pluggade ville jag ha knäpptyst omkring mig för att kunna fokusera. Nu är det mer som att när det är mer liv, så ökar tempot på avdelningen och jag hinner med mycket mer.

Ska åka hem nu. En timme tidigare än vanligt. Ska vara med på flicklagens avslutning. Sen är det träning. Längtar som tusan till träningen. Har så mycket energi jag vill springa av! Gött!


Ego ego ego!

Men jag var bara tvungen. Blev ju så himla glad =)


Årets spelare - jajamensan!

Jäklar vilken fest det blev i lördags. Först champagnefrukost med damlaget. Vad jag älskar dessa töserna. Crazy brudar hela högen. Efter champagne och lunchdisco var det ut och lira boll. Herrarna, som också skulle varit med och lira, tyckte vädret var på tok för dåligt och stannade inomhus. Hmmm... Ingen stake i dem inte!

Efter fotbollen blev det lång-dusch och disco i omklädningsrummet (när vi väl hittade stereon). Snygga som tusan blev vi! Sen vankades det fest för hela slanten. Runt 50 personer gjorde klubbstugan osäker. Vad våra ledare hade hittat på efter fotbollen och innan festen är ett mysterium. Det var mycket vingliga ben och suddiga ögon som entrade klubben. Damlaget hade prisutdelning, där JAG fick pris som årets spelare. Mycket oväntat men riktigt jävla kul! Det betydde verkligen extremt mycket och jag blev sååå glad.

Jag stannade kvar och städade lokalen, dock lämnade jag halva till herrarna. Ja något får ju dom fixa =) Dessutom pallade jag inte städa mer, höll på i nästan två timmar och lokalen var riktigt jäkla skitig. Va fasen sysslade vi med där inne? Var det Bettan som var i farten igen? Dagen efter stack jag ner till klubben vid 22.00 för att se om det var städat, men icke. Lata herrar!

I söndags var jag helt slut. Sov till 12, upp och åt rispuffar och juice till frukost. Mamma övertalade mig att det nog ändå var en hyfsad nyttig frukost; kakao är ju en böna, och vete är ju nyttigt, juice innehåller C-vitamin och frukt. Då är det bara proteinet som saknas och jag är nästan säker på att rispuffar innehåller något animaliskt fett eller så. Såg två fotbollsmatcher, synd AIK vann... Jäkla tur. Desto roligare att Liverpool tog United. Riktigt jäkla skönt!

Mamma bjöd på middag på kvällen - Gött!

Ny vecka och måndagen har redan gått. Sjukt vad tiden rinner i väg nu. Men har mycket att se fram emot så det är bara skönt att tiden försvinner... Liverpool nästa vecka. Fan va najs! Bara Gerrard kan friskna till med.

Soppa

Jag bara måste skriva om soppa. Igår ville alla på jobbet gå och äta ärtsoppa. ÄRTSOPPA!!! Bara själva ordet är ju jätte fult... Jag gillar däremot inte soppa. Soppa smakar lixom likadant hela tiden. Varje tugga man tar smakar exakt likadant. Då vad det vissa klokhuvuden på jobbet som sa att det gör ju all mat, men det gör inte all mat... Äter man spagetti och köttfärssås till exempel smakar varje tugga olika. Första tuggan får man kanske lite extra köttfärsås, andra lite mer ketchup. O nej det spelar ingen roll att man har massa olika grönsaker eller liknande i soppan, för allt smakar bara som det där jäkla spaaet gör. Vid varje tugga känner man samma smak, soppa, soppa, soppa...

Vad jag dock gillar med soppa är pannkakorna och sylten. Det är däremot väldans gott!


Hatar att komma på rubriker...

Idag är det fredag... underbara fredag! Känner på mig att dagen kommer gå så himla fort.

Idag är det Tommys sista dag. Trist! Men jag håller mina tummar för ett nytt projekt inför nästa år. Tror vi skulle kunna göra underverk! Det blir lite avslutningslunch tillsammans idag. Jag vill till ett nytt ställe, är skittrött på ställena inne i stan... o all mat smakar likadant.

Här på kontoret går diskussionen varm angående vaccination eller inte vaccination för svininfluensan... Jag vet faktiskt inte vad jag tycker och tänker inte dra en lång radanger här med fördelar och nackdelar... Känns lite tröttsamt. Dock är det intressant att höra vad folk tycker här.

Ikväll ska jag bara ta det lugnt, kanske ska ge mig på att se idol. Eddie är ju fint ögongodis... Coolast är dock Tove. Jag skulle lätt vilja ha hennes röst! Köpa en megastor godispåse och bara frossa!

Imorn blir det avslutningsfest med damlaget tillsammans med herrlaget. Damerna kommer träffas först och ha champagnefrukost, sedan blir det fotboll med herrarna och slutligen fest med middag. Tror det kan blir riktigt skoj! Kanske till och med blir några fina skandaler... =)

See ya later!


Energitapp

Plötsligt sådär, bara kom det farande på mig. Jag tappade all energi. Som en liten tomte som hoppade på mig, grävde ett litet hål i huvudet på mig, stoppade ner ett sugrör och bara sög ut all energi. Det är knappt fingrarna orkar gå över tangentbordet och jag orkar definitivt inte ta tag i något. Har en del jag borde göra, en del jag borde ringa, men kroppen lyder definitivt inte. Inte ens tanken på att det är fredag i morgon höjer min energi nivå...

Jag får ta en kopp kaffe... och kanske en bit choklad.

Zzzzzzzzzzzzzzzz....


Det händer inget i mitt liv...

... eller snarare är det tvärtom. Det händer på tok för mycket vilket gör att jag har varit värdelös på att skriva av mig här i min super intressanta blogg om mitt ännu intressantare liv!

Torsdags: I Torsdags var det Magnus Uggla revy på kvällen, vi hade biljetter till genrepet. Jag är inte ett stort fan av Magnus Uggla direkt, men revyn var faktiskt bra. Andra akten var till och med riktigt bra. Den stora behållningen var helt klart Per Andersson, komikern, han stal hela showen tillsammans med komikerkollegan Annika Andersson.

Fredags: I fredags vart jag ledig. Skönt. Sov länge och sedan vart det klippning. Vågade inte på mig något nytt. Var ju så inställd på att klippa av mig håret, men Annlouise tyckte jag hade fått så långt hår och då fick jag såklart ångest över att klippa det så det blev bara en liten finputsning av topparna. På kvällen var det grekiskafton i mitt plaza, puuuh, det var mycket att stå i. Bara lite stressigt! Men maten blev god. Weei!

Lördags: Min lördag gick verkligen i ett. Först upp på stan och fixa inför kvällen, powerwalk, se HIF kvala, hem till Annlouise på fotboll och fika, köra mamma till farstorp, hem och duscha och så till Jönsson på tjejfest. Puuuh! Sååå jäkla tråkigt med Liverpool, hur kan man låta en badboll få avgöra en match. Okej, domaren är avstängd nu, men vad hjälper det? 3 poäng är ju fortfarande förlorade... Men det var super mysigt att se fotbollen tillsammans med resenärerna =) Snart bär det ju av till Pool!!! Jönssons fest var kanon, mycket fest och dans!

Söndags: Jag var mycket duktig i söndags. Gick runt Finjasjön! 2,5 timme tog det, men det var sååå himla fint. Höstig natur och vattnet var helt spegelblankt. Kände mig lagom hurtig efteråt. Mysigt med fika på vägen med, varm choklad och marabou!




Måndags:
I måndags var det fotboll, MFF - IFK. Tyvärr vann IFK trots att MFF var det bättre laget. IFK var dock mer effektiva. Även om det var tråkigt att malmö inte vann, var det bra för toppstriden. Måtte nu IFK vinna över AIK...

Tisdags: Hände faktiskt inget speciellt. På kvällen var det träning. Har ju inte tränat på 3 veckor så det var riktigt skönt att springa av sig och få lira lite boll igen. Kändes som allt gick min väg, riktigt kul! Har saknat fotbollen nu när jag varit sjuk.

Onsdags: Igår var jag ledig. Började dagen med en lång promenad och sedan blev det fika med Elida på stan. Hade LTU på kvällen. Gick hyfsat, var bara så satans kallt. Det är duktiga tjejer, blir riktigt svårt för förbundskaptenerna att ta ut truppen.

Idag: Ja, dagen har ju inte varat så länge så det har inte hänt något speciellt ännu.

 


Modiga man

Åhh hörde en så rolig sak. Det var en kille i Thailand som bestämde sig för att hoppa Bungy Jump. Han hade en to do lista över saker han kände han behövde genomföra innan han dog. Dock släppte linan när han hoppade och han for rakt ner i vattnet. Turligt nog överlevde mannen, dock fick han spendera mer än en månad på sjukhus. Mannen har nu bestämt sig för att hoppa igen. Han påstår sig inte kunna kryssa över detta på sin to do lista eftersom han faktiskt inte har hoppat Bungy Jump utan snarare Fritt fall. Cooool snubbe!

Undra vad oddsen är på att linan ska gå sönder när man hoppar?

På tal om to do listor. Jag älskar dom!!! Jag lever på dom!!! och jag klarar mig absolut inte utan dom... Innan jag kan få något gjort måste jag skaffa en lista på vad det är jag behöver göra. Även om jag kommer på en sak jag kan göra på en gång och sedan vara klar med uppgiften måste jag först skriva ner den, för att sen genomföra den och då kunna bocka av det på min lista. Så hela uppgiften tar egentligen längre tid. Listorna måste även se snygga ut och vara strukturerade på ett bra sätt.


Bild: Hade man vågat? Nog en riktigt häftig magkänsla... Om repet håller!



Slafsig AW!

Tisdagens steg
Antal steg: 22890
Kommentar: Hyfsat nöjd, jaa jag måste ju vara nöjd när jag kommer över 20 000. Dock trodde jag att jag skulle kunna gå in några extra steg igår då det inte blir så många idag.

Idag blir det After Work för hela slanten. Alumni ordnar AW på Karlsson Trädgård i Lund. Alltså studentpriser i baren =). Ska bli kul att få uppleva lite Lundaliv igen. Tar med mig Slafs-Mimmi. En mycket skön prick. Tydligen blir man en skön prick om man föds i Hörby. Skånes nya inneställe!


Bild: Eventdanne och Eventmimmi - sköna typer.

Jag kollar för övrigt på lägenheter i Malmö. Vill hitta en shysst etta nära jobbet. Som en liten övernattningslägenhet. Är fruktansvärt trött på att pendla och hade behövt ha en lägenhet här med som jag kan sova i. Slippa ta in på hotell när det händer något (haha trodde inte man kunde bli trött på hotell). Man känner att det är mycket när receptionisterna känner igen en, och vet vilka önskemål man har. "Jaha, du försvinner tidigt i morgon bitti, innan frukost, då vill du ha en kopp kaffe och en fralla att ta med". Ja tack! Noble House i Malmö är himla mysigt.

Ett ord jag blir väldigt konfunderad över är tjåligt. För mig är det solklart att de betyder att något är lite tradigt, lite som att åhh typiskt... Men det verkar inte vara många som hört ordet. Trodde först det var ett skånskt ord, men det var det visst inte. Tänkte då att det kunde vara från Göingetrakten, men det var lika många där som inte känder till ordet. Kan det vara från Småland?

På tal om ord, finns det en del ord som är söta, men som man använder för sällan. Exempel på detta är:

Väldans
Retligt
Prexakt (Ett ord min söta bror kom på när han var liten, en blandning mellan precis och exakt, han trodde dock att ordet fanns på riktigt)

Förresten, mitt öga är mycket bättre. Dock får jag fortfarande inte använda linser. Mycket irriterande. Men i måndags såg det verkligen för jäkligt ut. Kändes som att alla på tåget stirrade på mig. Jaa vet, det är bara som jag innbillar mig. Dock var det en kille på sporten som sa att mitt öga såg ut som en kattunge som inte öppnat ögonen ännu. Det var ju faktiskt ganska gulligt =)

Igår var Joe Labero här på Kvällan. Vi delade ut biljetter till hans show som han skrev autograf på. Vilket drag det var, mer än 100 personer i kö. Dock låg nog medelåldern på 60+.

Nepp, nu måste jag ta tag i Hasse Kvinnaböske!


Stegtävlingen fortsätter...

Måndag
Antal steg: 23 077
Kommentar: Mycket väl godkänt, blev promenad till och från tåget och även en längre promenad med Jönsson på kvällen.

Jag märker vilken tävlingsmänniska jag är nu när stegtävlingen dragit igång. Söker varje möjlighet att gå några extra steg. Jag kommer antagligen stressa sönder mig själv över detta. Lite trist dock att det blir mörkt så snabbt, obehagligt att vara ute själv i mörker.

Jag har ingen fantasi idag. Så det blir inte längre inlägg.

Tack och adjö!


Stegtävlingen igång!

Det är synd om mig. Vaknade i söndags med ett mega svullet öga. Ögonlocksinfektion. Kul! Dessutom värsta förkylningen med halsont. Ville egentligen bara krypa ner i sängen och inte gå upp förrän på torsdag eller något. Men icke, vår stora stegtävling på jobbet började ju i går.

SÖNDAG
Antal steg: 16 889
Kommentar: Godkänt efter omständigheterna. Spenderade en del tid med att ringa vårdupplysning och sitta i väntrum på akuten. Blev därför en kortare variant på promenad igår kväll.

I lördags vart det ju IKEA, nöjd! Hittade så mycket fina saker. Dock var jag tvungen att mäta en del saker hemma, så det blev mest småsaker ljus och sånt (jaaa jag är en ljusoholic). Så de blir eventuellt IKEA på lördag igen.

På kvällen vart det födelsedagsfest för Maria C. Tjejfest framför fotbollen. Jätte mysig fest. Fotbollen tänker jag inte ens nämna. Jag är så dålig förlorare så att det nästan är pinsamt! Blev en sen kväll. Var hemma vid 3.

Idag sitter jag och hoppas på en sak. Hoppet är väl det sista som sviker en? Eller?


Såååå viktigt på lördag!


Hemligt hemligt hemligt

Jag har en hemlighet. Top secret. Ingen vet...

Jag håller på att explodera. Men tyvärr världen, hemligheten stannar hos mig!







Retligt som Gunnar så fint säger!

Idag får jag skylla mig själv...

Är extremt trött idag. Men får skylla mig själv. Gillar inte tanken på att vara uppe så sent innan jobb, men ibland blir det bara så.

Var jätte trevligt igår. Tyvärr kom vårt lag endast femma, men vi spelade ju bara för att ha roligt =)

Najs känsla att få spela inne på stadion. Vilken matta! Mycket trevliga pågar i Malmö dessutom! Efter matcherna blev det party! Var hemma (hotellet) vid halv 6 i morse och på jobbet 8. Inte 8 timmars sömn där inte.

Orkar knappt ens skriva idag.

Blir en riktigt soft fredag idag. Känner jag mig själv rätt deckar jag i soffan vid 9 ikväll. Najs =)




I dag gör jag debut i MFF tröjan...

... Nej det är ingen lögn!

Ikväll tar jag på mig den himmelsblå MFF tröjan, nummer 10 med ARVIDSSON på ryggen. På Swedbank Arena ska jag sedan visa, MFF spelarna vad jag går för.

Nej, det är fortfarande ingen lögn.

Jag hoppas på ett par värdefulla tips från Rolle Nilsson, och att Wilton, Agon och övriga MFF pågarna tar väl hand om mig.

Jag hoppas också att Svennis, som kommer närvara på matchen ikväll, kan komma med intressanta berättelser och tips inom fotbollens värld.

Nej, jag lovar, det är ingen lögn.

Hur kommer detta då sig. Har jag verkligen gjort en sådan strålande säsong i division 3 att jag får chansen i MFF A-trupp...? NEJ, självklart inte.

Ikväll har MFF stor nätverksträff och invigning av Restaurang 1910. Vi ska träffas klockan 13 idag, då kommer vi få våra MFF matchställ (ARVIDSSON 10) och bli indelade i lag. Matcher kommer sedan spelas, och givetvis kommer MFF spelarna också att lottas in i våra lag. Vid 15.00 kommer finalspelet gå, inne på Swedbank Stadion. Sedan blir det ombyte, mingel och prisutdelning. Därefter trerätters middag och intervju med Svennis. Ska bli riktigt kul.


Mysmysmys

Då har måndagen också gott. Nu har jag söndagsångest... Ugh jobbet imorn. Aja, veckan kommer säkerligen gå lika fort som alla andra veckor har gjort. Mysig kväll hos mamma igår, Taco och äppelpaj, kunde inte blivit bättre.


Bild: Emil poserar!


Bild: Söta mamma lagar alltid såååå god mat =)


Bild: Emil och Kungen busar!

Idag har jag haft en riktigt soft dag. Började med en lång powerwalk, sen lunch på stan. Jag och mamma gick och lämnade hennes vigselringar till en smyckesdesigner. Han ska göra om dem till något häftigt som jag kan ha. Men mamma och pappas namn ska vara kvar som ett minne för mig av dem. Jag tittade på fondväggar. Måste lära mig tapetsera bara! Pappa hjälp! Hämtade sedan Emil på fritids och vi stack in till stan och fikade. Mysigt, mina favorit pojkar =)

Mamma bjöd på middag (igen, hur lyxigt har inte jag det) och sen ikväll har Mathias hjälpt mig med data och Iphone. Han är ju min personliga expert och support. Får hitta ett sätt att bjuda igen, hmmm, synd han aldrig behöver hjälp med fotboll eller så haha.

Nu är det TV och nötter. Laddar för en ganska hetsig vecka, puuh.

God natt!


Hösthelg!

Söndag och helgen lider mot sitt slut, brukar innebära en viss ångestkänsla. Inte för att man ska jobba på måndagen utan bara för att helgen faktiskt är slut. Men det gör inte så mycket idag eftersom jag är L E D I G i morgon. Najs och skönt!

I fredags kom då tjejerna hit för att bli fina. Ruskig skillnad på före och efter. Sååå fina blev vi. Kändes dock lite konstigt att sminka upp sig så fint och sedan bara tvätta av sig det för att gå och lägga sig. Man blev ju RÄTT sugen på att gå ut och partaja lite. Men viktig match satte stopp för dem planerna.


Bild: Rosa, Frida och Sanna, redo att ge sig in i ögonskuggornas djungel!


Bild: Ozzie, fullt koncentrerad!


Bild: Frida, nysminkad och fin!


Bild: Sanna, The Rockstar!


Bild: Såhär söt blev Emma! 


Bild: Ebba med sina sexy lips!

Fick inte lägga upp någon bild på Ozzie, grrrr. Men hon blev lika söt som alla andra! Alla blev så fina så, lite svårt att se på bildern, inte det bästa ljuset!

Lördagen började fint med mysig fika på stan. Latte och praliner bästa möjliga! Lunch hos mamma med mormor och morfar, sedan var magen laddad med kolhydrater inför matchen. Vi gjorde vad vi kunde och vann med 2-0 över Vittsjö. Tyvärr vann Osby över Skurup vilket innebar att de fick kvalplatsen. Å andra sidan är jag inte direkt besviken. Vi är inte redo att gå upp i tvåan och jag tror faktiskt vi hade vunnit kvalet, eftersom den andra trean är mycket sämre. Vi behöver ett år till i trean, spela oss samman och bli lite äldre, få lite erfarenhet. Det var dem värsta matchen någonsin, storm och ösregn. Som jag frös, brrrrrr!



Bild: Såhär ser mina ben ut för tillfället, typiska fotbollsben. Dock undrar jag varför alla blåmärke kommer på vänster ben, springer jag snett? Tur de börjar gå bort såg ännu värre ut förra veckan!

Kvällen blev det mys, stor påse från videomix och film, med trevligt sällskap =). Fick ringa och ställa in sanktandagen som vi skulle haft i Ystad idag, på natten. Går inte att resa tält och ha våra aktiviteter i storm. Jätte träkigt men vi kan inte styra över vädret!


Bild: Tre filmer hanns med, älskar Johan Falk filmerna, speciellt eftersom de är verklighetsbaserade!

e och tittade på möbler på inreda. Åhhh varför är jag inte miljonär? Nepp blir IKEA nästa helg, måste fixa lägenheten! Nytt nytt nytt vill jag ha. Ruskväder har det verkligen varit. Fram med varma kläder! Ganska skönt, mysiga kläder, mössa på huvuder och osminkad hela dagen, så det ska vara på en söndag. Följde med mamma till Farstorp och tittade när de mötte Hörja. Sicken supporter jag är, stå i storm och regn och heja på Farstorp.


Bild: Rustad för höst (jätte glad att vara med på bild)


Bild: Rustad för fotbollsmatch!

Nu är det taco hos mamma!


Linda calling!

Det är Fredag... FREEEEDAAAG! Göttit som fasen.

Jag bestämde mig just nu att jag ska sluta tidigare idag. Helt enkelt för att jag är värd det. Jag är värd att få komma hem och chilla innan coola bruttorna entrar mitt hus. Ozzie, Sanna, Ebba, Rosa och Frida ska hem och bli vackra, eller ska jag säga vackrare kanske! Sminkparty för hela slanten blir det iaf.

Vi bowlade med jobbet idag. Lunchaktivitet som vi ska ha lite då och då. Ja tack! Fast vi ska inte bowla varje gång. Jag föreslog laserdoom, röstades dock ner med motiveringarna att det var jobbigt att böja sig ner och att man inte orkade springa så mycket... Har jag sagt att jag är yngst på avdelningen?

Vi ska snart ha en stegtävling på jobbet. Chefredaktören ringde mig. Du SKA va med i vårt lag. Kul tänkte jag! Idag berättade han vilka krav som ställdes på mig... Minst 25000 steg om dagen, "men det klarar du lätt". Japp absolut chefen!

Sista seriematchen i morgon, kanske blir det kval. Längtar lite till innesäsongen!

Snart, snart, snart beger jag mig hem.