Meeh?!?

Skulle leta upp en bild till en Sanktanpresentation och hamnade i lite fel mapp. Hittade då den här bilden... Hahaha. Meeh vad är detta lixom? Finns det något som helst sammanhang i denna bild? Nää, den är bara konstig. Ett gott skratt fick jag i alla fall...


Hit åker jag om 12 dagar...


Glen Johnson

Nu vart Lucia över, eller inte riktigt. Sista framträdet idag med Luciorna. Det känns faktiskt lite konstigt, när Luciadagen har varit vill man lixom inte höra fler Luciatåg. Så är det avtackning i eftermiddag och så dröjer det ett år innan det är dags för nästa Luciaturné. Skönt.

Igår blev jag medlurad. Mamma, Paul och Emil skulle till kyrkan för att lyssna på Lucia. Mysigt, tänkte jag. Kanske man kan få riktig Luciakänsla. Jag trodde då att det skulle vara Hässleholms luciatåg och att det skulle kanske vara en sådär 10 låtar. Nepp det var Hässleholmskyrkas 4 olika körer som sjöng i 1,5 timme. Hur många luciasånger finns det? Emil och jag var nog ungefär lika rastlösa, spelade på min telefon och lekte sten, sax, påse, Paul sov och mamma försökte se intresserad ut. Haha... inte riktigt vad vi trodde det skulle vara.

Igår på fotbollen hade vi pilates som alternativ träning. Pilates innebär smidighet och vighet... Något jag saknar HELT! Det var ingen rolig träning, gjorde bara ont i alla mina snälla leder. Vad behöver jag vara vig för? Nästa söndag blir det core och det ser jag fram emot. Magrutor till sommaren kanske... hehe 



Vad händer med Liverpool? Förlust mot Arsenal igår. Stackars min lilla favorit, självmål och allt. Men man kan ju inte ligga i topp varje år. Guuuuuuu va jag längtar tillbaka till Liverpool, vi hade ju så grymt najsiga platser med. Man ser på bilderna hur nära vi faktiskt satt. Nepp får nog lägga upp lite bilder från resan, som jag kan drömma vidare till. Man ser på bilderna hur nära vi satt, kunde ju praktiskt röra vid spelarna.


Bild: Uppladdning på det mysiga lilla hotellet.


Bild: Vi besökte självklart The Cavern (för er som inte är så kulturella är detta den lilla puben där Beatles hade sin första spelning)


Bild: Rundtur på Anfield


Bild: Redo för match!


Bild: En annan favorit... (se hur nära vi är!)


Bild: Liverpool mötte Sebastian Larssons Birmingham


Bild: Matchens bästa spelare (fick även 5 getingar i Expressen)


Bild: Middag på Carraghers egen restaurang var såklart ett måste (två gånger om)

Vad jag längtar tillbaka. Hade helt klart kunant tänka mig att bo i Liverpool, tyckte det var en mycket mysig stad.

Skjut Sankta Lucia

Eller få henne åtminstonde att vara tyst. Vi har Kvällspostens Lucia denna veckan. En hel vecka med uppträde på alla möjliga ställe. Där åker vi med 1 Lucia och 6 tärnor i vår lilla minibuss och sjunger på vårdhem, äldreboende, hos hemlösa, på Hipp nöjesteater, på isen MIF-AIK, på stora föreställningar och spontansång i Malmöstad. Lucia är mysigt och väldigt stämningsfullt. Men när "nu tändas tusen juleljus" klingar för hundrade gången framför mig känns det snarare som en bandspelare där någon tryckt på repris och placerat inuti min hjärna. Inte nog med det, på kvällen när dagens lussande är slut, då fortsätter bandspelaren spela om och om och om igen inne i mitt huvud och utan någon som helst egen vilja börjar munnen sjunga de vackra sångerna.

Efter söndag vill jag inte höra en enda Luciasång till. Däremot kan jag nog tänka mig en fin liten jullåt.

Inget ont mot tjejerna. De sjunger fantastiskt fint, nästan så att det ryser till i kroppen. Nej nu är det i väg till ett ålderdomshems om gäller och sedan vidare till Wallmans i Helsingborg...

"Då i vårt mörka hus, stiger med tända ljus, Sankta jäklar Lucia, Sankta Lucia"

Jag lider av hög arbetsmoral....

Insåg att det faktiskt snart är julafton. Bestämde mig därför, eftersom vädret sviker, att själv fixa lite julstämning. Laddade hem fin julmusik på spotify som jag diggade till på tåget i morse. Tröttnade dock ganska snabbt på Rudolf, tomtenissarna och Bjällerklang. Jag gillar julen, men jag gillar inte vintern. Det är en stor skillnad.

Vintern är alla kalla och rusiga månader med vind, regn och kyla från oktober till april. Jag hatar kyla, jag fryser lixom ändå jämt och ständigt så vintern gör inte det bättre. Dock gillar jag julen, dvs från 1 december till 1 januari. Det är en mysig tid. Man kan tända massvis med ljus (me like), det luktar gott med alla julens dofter av saffran, ingefära, glögg, pepparkakor. Det är mysigt att gå ute i stan med alla ljus och juliga människor. Det är mysigt att träffa släkten och ha lite lediga dagar där man bara kan softa. Ja jag gillar verkligen julen. Dock gillar jag inte mannen i skägg, tycker tomten är en oehaglig prick, dessutom är han väldans ful. Då hänger jag hellre upp lyktor och änglar.

Idag är det lugnt på Kvällan. Har planerat Sanktan för 2010. Det händer mycket där! Sen är det ju Lucia för hela slanten nu. I år ska jag dock inte sova på hotellet med kandidaterna. Det är rätt skönt att slippa det. 10 nätter på hotell var rätt långtråkigt. Dock är det ju lyxigt med hotellfrukosten.

I morgon är jag ledig. Vart egentligen ledig i måndags, men råkade glömma det och åkte till jobbet ändå. Roland tyckte det var väldigt hög arbetsmoral att komma till jobbet på sin lediga dag... Suck. Hur kan man glömma det?

NU ÄR DET SNART VIETNAM


En liten liten liten powernap....

Jag orkar inte vara social idag. Min stora hunger efter att hela tiden prata med människor omkring mig och höras är som försvunnen. Jag vill bara sjunka ner bakom mitt jätte skrivbord och gömma mig bakom datorn. Kanske ha en liten kudde att vila huvudet på och bara blunde en liten liten stund. En snabb powernap... Undra om någon skulle märka? Nej, måste fylla på kaffe. Har ju trots allt kontorets tjusigaste kopp, Liverpool - you never walk alone. Fast jag kanske skulle vila en liten liten stund först. Äsch skärpning. Du JOBBAR.

På tåget hem blir det definitivt sova som gäller. Måste ladda inför kvällens pass!

Madrid

Jaha då var man tillbaka i kontorsstolen på Kvällsposten igen.

Det var en riktigt bra vecka i Madrid. Träningar och matcher på Real Madrids träningsanläggning och på Spanska landslagets träningsanläggning, riktigt fina anläggningar med värsta säkerthetspådraget, speciellt på Valdebebas, här kom man inte in om man inte tillhörde real madrid. Vi bodde också de två sista nätterna på samma hotell som det Spanska landslaget bor på. Jag är helt övertygad om att jag bodde i samma rum som Torres brukar ha. Kände det på lukten. Vi kollade på champions league match, Real mot Zurich, rätt bra tryck när Ronaldo kom in, var på rundvarndring på stadion och så har jag ätit världens godaste ost!

Mest imponerad är jag av de 64 ungdomarna vi hade med. Inte en skandal, inte något tjabb, inte ens en varning, det är riktigt kul. Väluppfostrade och artiga ungdomar. (nu låter det som jag är ungefär 70 år) Det var en rolig men samtidigt ganska tuff vecka. Oavsett hur tysta och snälla barnen var så blir det ändå väldigt högljutt och stissigt med 64 13-åringar.

Nu är man back in business... Ganska stressig vecka, ta igen alla mail och fixa inför Kvällspostens Lucia som drar igång på lördag. På fredag ska vi på On stage goes 80 i Malmö Arena och på lördag är det glögg och pepparkakor som Kvällan bjuder på utanför kontoret.

Jag ska förresten börja träna ordentligt nu, måste ju komma i form inför Vietnamn och beach 2009/2010 i jul. Jag och Maria ska ta tag i våra liv och boka in fina pass på gymmet. Idag blir det spinning och core, på onsdag blir det fotboll, på torsdag blir det antingen något pass eller gymmet, på fredag hinner jag inte någonting, på lördag blir det powerwalk och på söndag blir det fotboll igen. Bra där Linda!

Nu är det lunchtime....

See Ya!