Blågul kärlek

Vilken match det var förrgår! Jag beundrar detta U21 lag. De spelar med en glädje och lätthet som man sällan skådar i A-landslaget. Fotbollen är offensiv och djärvheten stor bland dessa unga killar. Fotbollen är händelserik och besluten som fattas på plan är inte baserade på rutin eller säkerhet. Killarna vågar så mycket mer på plan, ibland på gränsen till dumdristigt, men även om det inte går vägen förlåter man dem. För det är kul. Det är rolig fotboll.

Matchen i tisdags var bland de bästa matcher jag sett live. Sista fem sjöng publiken, en melodi som jag inte hört på en fotbollsmatch innan och spelarna på avbytarbänken stod och dansade med i sången, de bjöd på sig själva samtidigt som de visade att de uppskattade publikens stöd.

God lagsammanhållning är en underdrift. Dock är det lättare att skapa en stark laggemenskap i ett U21 lag än i ett A-lag. Det skiljer så mycket i ålder, erfarenhet och vart man är i karriären i ett A-landslag. U21 har även sluppit kvala till EM vilket har gjort att man fokuserat på andra lagaktiviteter och teambuilding.

+ Berg, största målskytten i U21 EMs historia, före storsjärnor som tex Pirlo. Det är stort och fler mål kan det bli!
+ Bajrami, vilken bolltrollare. Han gör det omöjliga i omöjliga lägen. Kulfotboll när han har bollen.
- De i klacken som inte fattade att det var en fotbollsfest och kastade in saker på vår målvakt, dagisnivå!
- Insläppet, hur svårt kan det vara att visitera jackor och väskor för att tömma det på flaskor och dylikt.


Bild: Marcus Berg, bästa målskytten i U21s historia


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback